BAŞKAN YAĞCI YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kütahya’dan başlayıp, Bozüyük ilçemizde devam eden yangın söndürme çalışmalarında çalışan personel ve yetkilileri ziyaret ederek, bilgi aldı.
Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile de bir araya geldi.
Yangın ve söndürme çalışmaları hakkında Karacabey ve Bakıcı’dan bilgi alan Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş ve önerilerde bulundu.
Meydana gelen yangın ve söndürme çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaş ve millet olarak dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
”Bugün Bozüyük ilçemizde başlayan ve 3 gündür devam eden kardeşlerimiz ve yetikililerimize geçmiş olsun demeye ve moral vermek için geldik. Ayrıca yapmamız gereken bir hususun olup olmadığını sormaya geldik. Gerçekten devletimiz, bütün birimleri ve vatandaşlarımız ile gerek askeriye gerek mülkiye gerek diğer kamu ve kuruluşundaki kardeşlerimiz ile birlikte yangını söndürmeye çalışıyorlar. Sadece Bilecik’te değil, ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız tarafından adeta bir savunma hattı oluşturulmuş ve ciğerlerimiz olan ormanlarımızın yanmasına engellemeye çalışıyorlar. Orman Genel Müdürümüz burada, işletme müdürlerimiz ve diğer yetkililer burada, belediye başkanımız burada, kaymakamımız burada. Dün de Sayın valimiz ve vekilimiz dün buradaydı. Gerçekten buradaki bütün arkadaşlarımız bu yangını söndürmeye ve zararı en asgari seviyeye getirmeye gayret ediyorlar. Ben emeği geçen bütün kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”VATANDAŞLARIMIZDAN PİKNİK VE BUNA BENZER ETKİNLİKLERDE DAHA DİKKATLİ OLMALARINI RİCA EDİYORUM”
Konuşmasında vatandaşlarımıza yangınların çıkmaması yönünde dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Burada şunu ifade etmek istiyorum. Çok zararsız görünen bir mangal yakmak ve üzerinde bir çay pişirmenin bizlere ne şekilde mal olduğunu gösteriyor. Lütfen istirham ediyorum. Mutlaka ormanda piknik de yapacağız, çay da içeceğiz. Ancak bunu dikkatli ve kuralına uygun şekilde yapalım. Anız yakmak gibi artık demode bir yöntemi bırakalım. Hem canlıların yanmasına hem de doğanın dengesini bozmaya yönelik gayretlerde bulunmayalım, böyle yangınlara sebebiyet vermeyelim. Önemli olan yangını söndürmekten ziyaret onun çıkmaması yönünde bilinçli olmak ve ona göre hareket etmek önemlidir. Ben bütün hemşehrim ve kardeşlerimi uyarıyorum.’ ‘dedi.
 ”ORMAN GENEL MÜDÜRÜMÜZ, SAYIN VALİMİZ, KOMUTANIMIZ,  BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE BURADA EMEK VEREN  BÜTÜN KARDEŞLERİMİZE   TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yangının söndürülmesinde çalışan personel ve yetkililere teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Burada üç gündür gerçekten uyumayan kardeşlerimiz var. Onlara teşekkür ediyorum. Herkesin emeği var. Onların bu gayret ve emeklerini başka mülahazalarla değerlendirmeyelim. Onların emeğine saygılı olalım. Mutlaka her yapılan işte eksiklikler olacak. Amacımız eksikliği arama değil, o eksikliği bir an önce giderme yolunda çaba göstermektir. Çünkü bu ormanlar hepimizin. Ormanları hep birlikte koruyalım, eksiklikleri açığa çıkarma yerine onu gidermeye çaba göstermek yolunda adım atalım.Ben bu anlamda bu zorlu çalışmada gayret gösteren Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey, Sayın Valimiz, komutanımız, belediye başkanlarımız ve bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum”
 
”İNŞALLAH BURALARI EN KISA ZAMANDA YEŞİLLENDİRİLEREK GELECEĞİMİZE BIRAKILACAK”
Meydana gelen yangının büyük olduğunu ve Orman Genel Müdürü Karacabey ile yapılan görüşmede, burada çıkan yangın sonucu zarar gören alanların tekrar ağaçlandırılması yönünde çalışmaların olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Cenabı Hak bizlere bu tür afetleri bir daha yaşatmasın. İnşallah yanan yerlerin de en kısa süre içerisinde değerlendirileceğini söyleyebilirim. Genel Müdürümüzün de bu anlamda şimdiden başlayan bir plan ve programı olduğunu öğrendik. İnşallah bu yanan yerleri yeniden ağaçlandırarak, geleceğe daha güzel şekilde bırakacağız.” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YAĞCI YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin