Başkan Semih Şahin: “Hodri Meydan”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ihracıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

“HODRİ MEYDAN”

Düzenlediği basın açıklamasında, yürütülen soruşturmanın bahane edilerek Belediye Başkanlığı görevinden usulsüz olarak uzaklaştırıldığını belirten Başkan Şahin, “Hodri meydan. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı M. Metin Yaşar’ı tüm kamuoyunun önünde canlı yayında belgeleriyle birlikte tartışmaya davet ediyorum” dedi.

Partiden ihracının hukuksuz ve parti içerisindeki küçük bir grubun komplosuyla verilmiş bir karar olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“AHLAKSIZ VE KİRLİ OYUN”

Herkesin bildiği ve tarihte defalarca yaşandığı gibi gerçeğin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Benim, Bilecik halkı ve benim üzerimde oynanan bu ahlaksız ve kirli oyunu hem yargı önünde hem de vicdanlarda en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde bertaraf edeceğime ve bu ahlaksız tezgaha alet olan herkesle er ya da geç tek tek hesaplaşacağıma inancım tamdır.

“BENİ ASIL ŞAŞIRTAN VE ENDİŞELENDİREN..”

Bu süreçte beni asıl şaşırtan ve endişelendiren şey ise üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinin temelde şahsıma ama nihayetinde Cumhuriyet Halk Partisi ve onun anlayışına karşı düzenlenen bu acemice ve kötü niyetli komployu neredeyse destekleyecek kadar körleşmiş olmasıdır.

“ANLAMAK DA KABUL ETMEK DE MÜMKÜN DEĞİL”

Hakkımda, bizzat şahsıma ve partime karşı bu komployu tezgahlayanların şikayetiyle başlatılan ve nihayetinde 14.06.2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilmemle sonuçlanan bu süreçte; tam da mevcut iktidarın demokrasi anlayışıyla, hiçbir somut delile dayanmadan, uydurma ve dedikodu mahiyetindeki söylentilere itimat eden, hakkımda herhangi bir iddianame dahi düzenlenmemişken yargısız infaz yapmak suretiyle ihracıma karar veren parti disiplin kurulunun dolayısı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin, demokrasi kavramının bu kadar iğdiş edildiği bu dönemde aldığı bu kararı anlamak da kabul etmek de mümkün değildir.

“AYNI DURUŞU GÖSTEREMEDİLER”

Haklarında iktidar yönlendirmesiyle operasyon düzenlenen birçok Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı benim içerisinde bulunduğum hukuki kovuşturmadan çok daha kapsamlı isnatlarla kovuşturulurken bunların arkasında durduğunu beyan eden ve benimle aynı gerekçelerle yani haklarında bir iddianame düzenlenmemiş olması, açık bir suç isnadı olmaması ve tek bir somut delil olmaması gibi savunmaları dayanak gösterilen Çan Belediye Başkanı sayın Bülent Öz’ü tam da aynı gerekçelerle savunan Cumhuriyet Halk partisi şahsımla ilgili aynı duruşu göstermemekteki iki yüzlü tutumunu nasıl izah edecektir merak etmekteyim.

“ASIL MÜCADELEM…”

Tamamen hukuksuz olan ve parti içerisindeki küçük bir grubun komplosuyla verilmiş bu kararı tabii ki yargı yoluyla kaldıracak ve partime döneceğim. Ancak asıl mücadelem, partiden ve hatta siyasetten bu sinsi çıkarcı ahlaksız grubu tamamen silene kadar göreve devam etmek olacaktır.

“ANAYASA MASUMİYET KARİNESİ”

Unutulmamalıdır ki Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi bu bilinci yüreğine kazımış gerçek partililerindir. Memleketin iş bilirlik, tahakküm ve liyakatsizlik rüzgarıyla yelkenleri şişirilmiş iktidar gemisine öykünenler parti içine sızmış da olsalar herkes tarafından bilinmektedirler. Bu günlerin bitmesi çok yakındır. Günü geldiğinde tüm bu muhataplarımızla gerçek demokrasi diliyle konuşacağımızı ve hesaplaşmadan helalleşmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Son olarak anayasa’nın masumiyet karinesini okuyacağım sizlere. “Anayasa; Masumiyet karinesi suçluluğu mahkeme kararıyla saptanana kadar kimse suçlu sayılamaz.”

Başkan Şahin’e basın açıklamasında eşi Serpil Fenercioğlu Şahin, avukatı Devrim Ulupınar ve vatandaşlar eşlik etti.

Diğer yandan, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Şahin’in açıklamalarını internet sitemizden takip edebilirsiniz..

Başkan Semih Şahin: “Hodri Meydan”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin