BAŞKAN ŞAHİN ERTELENEN İHALE İÇİN İLK KEZ KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mülkiyeti Bilecik Belediyesine ait, çarşı merkezinde bulunan ve Elmas Çay Bahçesi olarak hafızalara kazınan alandaki iş merkezi ihalesi ile ilgili kamuoyunda çeşitli tepkiler meydana gelmiş, ihale resmi gazetede yayınlanmadığı için ertelenmişti.

Bilecik Belediyesi tarafından Arsa ve Dairelerle birlikte ihaleye çıkacak olan, içerisinde 19 adet dükkan bulunan iş merkezinin ayrı ayrı değil de tek parça halinde ihaleye çıkması ve ihale için belirlenen 16 milyon 437 bin 500 TL muhammen bedelin az bulunması tepkilere neden olmuştu.

İhale ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Belediye Başkanı Semih Şahin, açıklamalarda bulundu.

İhalenin resmi gazetede yayınlanmadığını farkettiğini ve ihaleyi iptal ettirdiğini açıklayan Başkan Şahin, ihaleyle ilgili bir personelin görevde eksiklik yaptığını, kasıtlı yapıldığını düşündüğü için de izne yolladığını belirterek, “Soruşturma açtım. Daha savunmasını almadığım için de suçlamak istemiyorum.” ifadelerine yer verdi.

İhalenin ileriki bir tarihe ertelendiğini ve yine aynı şekilde ihaleye çıkılacağını vurgulayan Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“BİZDE HERŞEY AÇIKTIR”

Ne ben pahalı koyabilirim, nede ucuz. SPK onaylı firmalardan bununla ilgili fiyat toplanır bunun sonucunda muhammen bedel belirlenir. Bu muhammen bedelle çıkarsın zaten açık arttırmalı. Kimse girmezse ihaleye aynı yapının kat irtifakını yapar tek tek satarsın.  Onda da müşteri çıkmazsa kira ihalesine çıkarsın. Resmi prosedür budur. Onlar kapalı kapılar ardında bir iş arıyorlarsa ben Bilecik’ten örnekler verebilirim geçmişte yapılan ve oradan öğrenirler nasıl oluyor öyle kapalı kapılar ardında. Bizde her şey açıktır, o ihalede canlı yayınla olacak bizde gizli saklı hiçbir şey olmaz. Vatandaşın ve belediyenin bir kuruşu zayi olmaz, ben izim vermem.

“İNSİYATİF SÖZ KONUSU DEĞİL”

Binanın ucuza satıldığıyla alakalı bizim bir insiyatifimiz söz konusu değildir. Yasa derki SPK onaylı firmalardan görüş alacaksın ve bir tanede kurum içi değer tespit komisyonun olacak ondan sonra muhammen bedel belirlenecek. Bizim komisyonumuz SPK onaylı firmalardan gelen raporların hepsinin ortalamasını aldı ve muhammen bedel olarak oraya koyduk.

“CİDDİ OLAN KİŞİLERİN GİRMESİ İÇİN..”

Bu tür büyük çaplı ihalelerde dosya bedelini yüksek tutarsınız, geçici teminatı yüksek tutarsınız. Bu belediyenin haklarını savunmak içindir. Bunu ucuz tutarsanız bir takım spekülatif adamlar girer başka şeyler için. Ciddi olan kişilerin girmesi için konuyla ilgili dosya daha pahalı olarak encümenimizce sabitlenmiştir. Bu normaldir. Bunun hepsi vatandaşın parasını korumak için yapılan şeylerdir.

“DAHA FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Tek tek sattığınızda satılmayan yerler de olacak belediyenin başına bela olacak. Her 3 ayda bir 90 tane yerin ihalesini yapıyorum. 90 tane yer bu vatandaşın parasının boşuna harcandığı yer demektir. Bu durumun belediye için daha faydalı olduğunu düşündüğüm için tek parça olarak satıyorum.


İLGİLİ HABERLER:

Merakla Beklenen İhale Ertelendi

İş merkezi ihalesine AK Parti’den tepki

Bu ihale hiç hoş olmadı!

Satılacak Tarihi ve Satış Şartları Belli Oldu

Bilecik Belediyesinden Satılık ev ve iş yerleri

BAŞKAN ŞAHİN ERTELENEN İHALE İÇİN İLK KEZ KONUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin