BAŞKAN ŞAHİN “O” PAYLAŞIMLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan Billboardlara asılan “İstanbul Sözleşmesi Kimden Korur” başlıklı afişlerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla afişlerin kaldırılması ve belediyeye soruşturma açılacağının duyurulmasının ardından Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamalarda bulundu.

Asılan afişlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, her zaman yapılan çalışmaların kendi görüşleri doğrultusunda yapıldığını ve afişle ilgili kasıt olmadığını belirtti.

Her türlü şiddete ve şiddet okuyana karşı olduğunun altını çizen Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“BÖYLE BİRŞEY YOK”

Benim haberim var mı yok mu bu çok önemli değil zaten benim görüşlerim doğrultusunda yapılıyor. Bir kasıt var mı yok mu diye ben tabi basın müdürlüğüme soruşturma açtım, ama kasıt olmadığını biliyorum. Zaten metnin tamamını okursanız şiddet her nereden ve kimden geliyorsa her türlü şiddete karşıyız diye geçen bir şey. Töhmet altında kalıyor öğretmen ve polis o zaman bütün evli erkekler de töhmet altında metni okursanız. Böyle bir şey yok şiddet okuyana karşıyız. Her nereden gelirse ve kimden gelirse gelsin hala da karşıyım ben ayrıca.

“DEVAM EDECEĞİM”

İstanbul sözleşmesi 600 milletvekilimizin onayıyla oy birliğiyle geçmiş bir sözleşmedir ve uluslar arası niteliği olan bir sözleşmedir. Her türlü şiddete karşı olan bir sözleşmedir ben ideolojik görüşüm olarak kadına şiddetten yana tavır alamam. Kadına şiddete hayır yönünde tavır alırım. Eskiden de böyleydi, bundan sonra da her türlü şiddete karşı olmaya devam edeceğim.

“METİNDEN CIMBIZLA İKİ SÖZCÜĞÜ ÇEKERSENİZ..”

Bakanlık tarafından herhangi bir soruşturma gelmedi henüz bana. Konuda hiç özel bir şey yok yazının tamamını okursanız. Bütün insanları şiddete karşı olmaya davet eden bir metin özellikle ben kasıtlı bir töhmet altında bırakabilir miyim öğretmenleri. Ben emekli öğretmenim, annem babam öğretmen ve böyle mümkünatı yok birilerini töhmet altında bırakmak. Metinden cımbızla iki sözcüğü çekerseniz öyle sonuç çıkar. Metnin tamamını okuyup her türlü şiddet nereden kimden geliyorsa buna karşıyım.

“BİR ŞEYİ TARİF EDERKEN ÖRNEKLEME YAPILABİLİR”

Bir mahkeme kararı olmadan emniyet billboardlardaki afişi kaldırabilir mi bilmiyorum araştıracağım ama karar alıp kaldırabilir diye biliyorum. Adı geçen soruşturma bana gelmediği için bir şey konuşamam. İstanbul sözleşmesinin biz arkasındayız nasıl 600 milletvekilimiz buna oy birliğiyle karar verdiyse biz de arkasında durmaya devam ediyoruz. Şiddete karşıyız, ne ayıbı var. Şiddete razıyız mı demem lazım? Tekrar söylüyorum kasıt yok. Bir şeyi tarif ederken örneklemeler yapılabilir.


İLGİLİ HABERLER:

BAŞKAN ŞAHİN “O” PAYLAŞIMLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin