Başkan Şahin’den Atatürk Parkı İle İlgili Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, şehir merkezinde yapımı tamamlanan Atatürk parkı ile ilgili  açıklama gerçekleştirdi.

“DEDİĞİM 300 DOSYANIN ARKASINDAYIM”

Atatürk Parkı içerisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Şahin, çok eleştiri alan “Ayı Figürleri”, “Atatürk ve Çocuklar Anıtı”, “Tuvaletlerin yeri”, “Oturma Alanlarının Azlığı” ve “Parkın Maliyeti” gibi bir çok konuya açıklık getirirken, göreve başladığı günden bu yana dile getirdiği 300 dosyanın ise arkasında olduğunu tekrarladı.

“KAYI PLAZA GİBİ ACAYİP BİR ŞEY..”

Muallakta kalan yada bilmeden konuşulan bir sürü konu var. Benim en önemsediğim şey yeşil ve parklar. Böyle bir alanı kayı plaza gibi acayip bir şey yapmak yerine burayı park yaptık. Bu park yapılırken dikkat edilen şeyler yeşilin korunmasıydı. 39 ağaç vardı burada 39 ağaç hala mevcut. Bunu görmek için sadece yaptığımız kafeteryanın mimarisini bile bir ağacı korumak için değiştirdiğimiz anlaşılabilir. Bunun dışında 119 yeni ağaç dikilmiştir. 5 bine yakın bitki ile donatılmıştır bu park.

İNSANLAR KALİTELİ BİR ORTAMDA OTURACAK”

Oturma yeri az değil. daha önceki oturma sayısının en az iki katı oturma yerimiz vardır ancak pandemi sebebiyle açılması yasak olduğu için hazırlanmış olan sandalyeler yerinde duruyor açıldığı gün hepsi buraya gelecektir. insanlar kaliteli bir ortamda oturacaktır.

“HEPSİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

Buranın yapım fiyatıyla ilgili en son 6 milyon 800 bin denildi, bir daha ki meclis toplantısında 7 milyon olur sanırım. Açıklık getireyim, burası 3 milyon 654 bin liraya ihale edilip yapılmıştır. Burada her bir madde en kalitelisiyle yapılmıştır. Bu fiyat kadar buna yakın bir parayı hamsu projesine harcayanlar düşünsünler bunları. Mecliste de söyledim nasıl fazladan ihaleler yapılıyor bunların hepsini açıklayacağım, sakin olsunlar. Ben de bir kuruş fazlaya yapılmış hiçbir şeyi kimse bulamaz bulursa Cumhuriyet Savcılığına giderim. Ama bunu bedava söylemeyecek, yazılı olarak verecek. Mahkemeleşeceğiz kim fazla nereye harcama yapmış onu hep beraber göreceğiz. Dediğim 300 dosyanın arkasındayım, hepsi çıkacak zamanı gelince ve bir yerde fazla harcama nasıl yapılırmış bütün Bilecik görecek.

“ ATATÜRK HEYKELİ BİREBİR İNSAN BOYUTUNDADIR”

Hayvanları seçme sebebim heykel değil, çocuklar reel olarak hayvanları tanısın benim derdim yaşlılar ve orta yaşlılar değil çocuklar. Çocuklar üzerinde naylonu varken bile gelip fotoğraf çekindiler. Bilecik bölgesindeki en büyük ayı boyu budur ve birebir yapılmıştır, diğer figürler için de geçerlidir, Atatürk için de geçerlidir. Hususi kaide yoktur orada Atatürk heykeli birebir insan boyutundadır ve çocuklar insanlar Atatürk’ü kendine yakın hissetsin diye kasti olarak böyle yapılmıştır. Biz reelden yanayız, boş işlerle uğraşmayız biz. Atatürk’ün boyu değildir önemli olan Atatürk’ün felsefesidir. O’nu Bilecik’in göklerine bile sığdıramayız.

“KENDİMİZ 10 BİN LİRAYA MAL ETTİK”

Çocuk parkı için aldığımız fiyat yaklaşık 250 bin lira civarındaydı. Çok pahalı buldum ve belediye atölyesinde toplam 10 bin liraya mal ettik. Her bulduğun yeşil alanın yanına iki tane naylon koyduğunda park yapmış olmuyorsun park böyle olur. Bu da yaptığımız en küçük park maalesef alan bu kadardı. Bunun dışında yapacağımız diğer parklar büyük ve özellikli olacak

“İMAMI BAŞKAN YARDIMCISI YAPARSAN..”

Mesela Uğur Mumcu parkının bir kısmı Japon bahçesi olacak, bütün çocuklar merak edecek hepsi oraya gidecekler. Park işi böyle olur. Bizim vizyonumuzu hayal bile edemez onlar. Çünkü bu iş yaşayıp görme, eğitim gibi bütünleşmiş bir şeydir. Liyakatli ekipmanla gerçekleşecek bir şeydir. İmam’ı mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı yaparsan vizyonları yetmez. Ben iyi belediyecilik nedir göstereceğim.

“ÇEŞMENİNKİ TRAVENTENDİR, AFYON’DAN GELDİ”

Diğer yandan Haber228 muhabirinin park içinde ve çevresinde bulunan mermerlerin Afyon’dan alındığına dair bilgi alındığını, mermeri ile övündüğümüz Bilecik’te bunu tedarik edecek firma yok mu? sorusuna ise, “Çeşmenin ki traverten’dir Afyon’dan geldi. Diğerleri ise Söğüt’ten gelmiştir.” ifadelerine yer verirken maliyeti ile ilgili herhangi bir açıklamaya yer vermedi.

Başkan Şahin’e açıklamasında Belediye Başkan Yardımcısı ve ayrıca Atatürk Parkı’nın mimarı olan Melek Mızrak Subaşı eşlik etti.

Başkan Şahin’den Atatürk Parkı İle İlgili Açıklama
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin