Başkan Şahin: “İzin Vermek Benim Yetkimde”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz gün Pelitözü Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pelitözü Gölpark’ta geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen yel değirmeni olarak bilinen seyir terasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, gazetecilerin sordukları soruları yanıtladı.

Haber228 sahibi Ali Osman Çelikal’ın sorduğu; “19 haziranda bir yıkım için gelindi. Orada siz bizim mücavir alanımız ve bize tahsis edilmiş bir işletme olduğu için yıkımını biz gerçekleştiririz gibi bir beyanatınız oldu. Bu beyanata istinaden orman tarafından sizlere 10 günlük bir süre verildi yıkılması için. Bu süre zarfında tutanaklar tutuldu, sizlere çeşitli yazılar yazıldı. Bu yazılan yazılara rağmen inşaatın devam edilmesine siz mi izin verdiniz, işletmeci kendisi mi devam etti?” sorusunu yanıtlayan Başkan Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“İZİN VERMEK BENİM YETKİMDE”

İzin verip vermemek doğru benim yetkimde. Bu olay 19 haziranda olmadan daha öncesinde biz yapılan bazı hatalı imalatları gördük kendimiz durdurduk ve bunları düzelteceksiniz dedik zaten. O yüzden onların böyle bir tavrıda yok. Yazıları geçersiz yazılar. Benim mücavir alanımda yıkım işlemi yapamazsın kardeşim. Bakın size bir örnek vereceğim Bilecik’in ortasında eski bir hamam var kimin o hamam il özel idaresinin. O hamamı benden habersiz il özel idaresi yıkabilir mi yıkamaz. Buradaki yapının da bir farkı var mı yok.

“TAMAMLASINLAR HERKESTEN ÖZÜR DİLEYEYİM”

O yüzden benim mücavir alanımın içerisinde hiç kimse bir yıkım yapamaz. Mahkeme sonucu gelmediği sürece yapamaz. Bu bir hukuk dışıdır bunu bana tamamlasınlar ben herkesten özür dileyeyim mahkemeden bile özür dileyeyim. Ama mümkün değil. Maalesef yasalar var hala.

Başkan Şahin: “İzin Vermek Benim Yetkimde”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin