Başkan Korkman: “Halk kuru ekmek kuyruğuna giriyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Kokman yeni seçim kanununa ilişkin görüş belirtti. Korkman, “6’lı masayı dağıtmaya yönelik bir yasadır bana göre. Ama bu terste tepebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Hayat pahalılığına ilişkin de konuşan Korkman, “Halk kuru ekmek kuyruğuna giriyor” dedi. AK Parti ve MHP Milletvekillerinin seçim barajının düşürülmesini içeren kanun teklifi TBMM’den geçerken tartışmaları devam ediyor.

“DOĞRU BİR DÜZENLEME DEĞİLDİR”

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman Seçim Yasası Değişikliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Tamamen yasallaşmadı. Resmi Gazete’ de yayımlandıktan sonra yasallaşacak. Bu yasal süreç işlediğinde taslağa baktığınızda küçük partilerin yani 6’lı muhalefet elini göstermişti, buna göre bir düzenleme yaptı iktidar. Tabi iktidarın yapmış olduğu bu düzenleme az oy alan partilerin kendi listelerinden seçime girme noktasında sıkıntıya yol açacaktır. Dolayısıyla birazda 6’lı masayı dağıtmaya yönelik bir yasadır bana göre. Ama bu terste tepebilir. Bunların öngördüğü gibi olup olmaması gibi bir şey yok. Ters tepme ihtimali var. Doğru bir düzeleme midir? Değildir. Demokrasiyi tam işletmediğine göre; doğru bir düzenleme değildir. Bu seçim yasasının hayrı ne kadar olur, önümüzdeki yapılacak, seçimlerde ortaya çıkacaktır.”

“EN AZ 10 MİLYON KÖYLÜNÜN ÜRETİMDE OLMASI GEREKİR”

Hayat pahalılığına ilişkin de değerlendirme yapan Korkman şöyle konuştu:

“Mazottan ÖTV’yi kaldırın, KDV’yi kaldırın, köylüye ucuz verin. Süper yatlara ucuz veriyorsunuz mazotu, köylüye de verin. Eksinler, sigorta primlerini ödeyin. Çalışan belki milyonlarca insan var ama Tarım Sigortasını ödeyen 560 binlerde, dolayısıyla 560 bin kişi 84 milyona bakamaz. En az 10 milyon köylünün üretimde olması gerekir. Tarıma dayalı sanayinin olması gerekir. Bu şekilde planlamalar yaparlarsa sorun çözülür. Ama bunların planlama yapmak gibi bir dertleri de yok. Mevcut iktidar eskiden Devlet Palanla Teşkilatı vardı, onu kaldırdı, Hıfzıssıhhayı kaldırdı.”

“MAAŞINI SÖYLE BİR SEN?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın manda yoğurdu tavsiyesine ilişkin de konuşan Kokman, “Yani gerçekle ilgisi olmayan, gerçeklikten kopmuş bir söylem. Sen manda yoğurdunu tavsiye ediyorsun. Sen alabiliyorsun, maaşını söyle bir sen? Sayın Cumhurbaşkanının her şeyini devlet karşılıyor. Manda yoğurdunu vatandaşın alabileceği bir durum var mı? Ona bir bak! Gerçeklikten kopmuşlar, görmüyor. Yani geçmiş yüzyıllarda hepiniz bilirsiniz Fransa’da halk isyan edince ne diye bağırıyorlardı? İşte, ‘Ekmek’ diyorlarmış, ‘Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ demişler. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanının söylemi bununla aynı. Gerçeklikten kopmuşlar. Halkla beraber değiller. Halk kuru ekmek kuyruğuna giriyor. Bırakın normal ekmeği, kuru ekmek kuyruğuna giriyor. Böyle bir söylemi söylediğin zaman, sizin gerçekle ilginiz olmadığı, hayal dünyasında yaşadığını söylemek gerekiyor.” dedi.

Başkan Korkman: “Halk kuru ekmek kuyruğuna giriyor”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin