Başkan Cafer Arslanboğa: “Ok yaydan çıkmış durumda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Yeniden Refah Partisi’nin yeni bir ittifakta yer alıp almayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Haber228 muhabirinin “Yeniden Refah Partisi yeni bir ittifakta yer alacak mı?” sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, partisinin şartlar ve koşullar uyduğu sürece yeni bir ittifakta yer alabileceğini belirtti.

Millet ittifakının çok fazla ayakta duracağını düşünmediğini dile getiren Başkan Arslanboğa, Haber228’e özel yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı’nın dağılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Mevcut zihniyette Cumhur ittifakı içerisinde olmamız da mümkün değil. Bu gidişata dur diyebilecek Yeniden Refah Partisi’nden başka bir iktidar olmasının mümkünatı yok” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının devamında hükümete eleştirilerini de sıralayan Başkan Arslanboğa, “Borçlanmada rekorlar kırılıyor, Artık ok yaydan çıkmış durumda” diyerek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“DAĞILMA İHTİMALİ YÜKSEK”

Şartlar ve koşullar bize uyarsa biz 3. ittifakta varız. Bu ittifaklar konuşulduğundan beri genel başkanımız Fatih Erbakan bey, her zaman 3. ittifaktan bahsetti, her konu gündeme geldiğinde bunu söyledi. Millet ittifakının çok fazla şahsım adına söylüyorum çok fazla ayakta duracağını düşünmüyor, dağılma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorum.

“FARKINDA OLMADAN EZİKLİĞİNİ YAŞIYORLAR”

Osman Kavala ile ilgili açıklamalar oldu, ardından Özgür Özel’in açıklamaları oldu tabiiki böyle olduğu zaman toplum noktasında HDP’nin desteklediği bir oluşum noktasına gittiğiniz gözler önüne serilmiş oluyor ve oradakiler bunun farkında olmadan da ezikliğini yaşıyorlar.

“MİLLET İTTİFAKINDA NEDEN OLAMAYIZ?”

Millet ittifakında neden olamayız? Özgür Özel diyor ki; 4-6 yaş arasındaki çocukların dini eğitim almaları çağ dışılıktır diyor, diğer taraftan Ayasofya açıldı ama biz geldiğimizde orayı müzeye çevireceğiz diyor, bizim Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini isteyenlerle aynı ittifakta yer almamız mümkün değildir diyoruz.

“GÜZEL HİZMETİ KİM YAPARSA ARKASINDAYIZ”

Bizler sonuç olarak şunu söylüyoruz, güzel hizmeti kim yaparsa yapsın, biz onun arkasındayız. Böyle bir zihniyetle Yeniden Refah Partisi’nin beraber olamayacağını her ortamda söylüyoruz.

“BÜYÜK BİR SIKINTI VAR”

Cumhur ittifakı ile olan kısımda bu memlekette bu kadar faiz ödenen bir dönem hiçbir zaman yaşanmadı. Türkiye’nin 6.6 Milyar olan hane borcu 9 milyarlara gelmiş. Türkiye’nin iç ve dış borcu 6 kat artmış ve Türkiye’nin bütçesinin şuanda 200 milyar doları faize gidecek, arkasından cari açığımız ise 50 milyar dolar. 250 milyar dolar bu sene para bulmamız gerekiyor. Merkez bankası eksi veriyor ve bunların çözümü noktasında büyük bir sıkıntı var.

“OK YAYDAN ÇIKMIŞ DURUMDA”

Hükümet 8.5 bazlı noktasında faizde borçlanmaya girdi, son dönemin en yüksek faizi dolar bazında baktığınızda. İstanbul büyükşehir belediyesi sanki yarışıyor gibi 10.7 ile borçlanma yapmış durumda. Borçlanmada rekor kırıyorlar. Şimdi düşünün ki sizin aylık bir geliriniz var yüzde 40’ı faize gidiyorsa bunun toparlanması mümkün değil. Artık ok yaydan çıkmış durumda.

“EKMEĞİN 10 LİRA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Gelecekte üretimle alakalı bugün memlekette 340 bin metre kare arazi ekilmiyor. Diyorlar ki ekilmedik arazi bırakmayın, bırakmayın da çiftçimiz nasıl ekecek? Mazot olmuş 25 lira yapmak mümkün değil. Bu şekilde giderse bu sene ekmeğin 10 lira olacağını düşünüyoruz. Çünkü çiftçimiz ekemeyecek, üretemeyecek.

“AĞUSTOS AYI GÖSTERECEK”

Bu sene biraz daha kırılma noktası, Ağustos ayı bunu gösterecek. Çiftimiz örneğin 50 bin lira masraf etti, topladı 40 bin lira emeği de boşa gitmiş olacak. Böyle olduğu zaman önümüzdeki yılda ekim yapılmasının mümkünatı yok, günden güne çiftçimiz borçlanıyor, içeriye giriyor. Böyle bir zihniyet içerisindeki Cumhur ittifakı içerisinde olmamız da mümkün değil.

“SÖYLEDİKLERİNİZİN HİÇBİRİ TUTMADI”

240 tane kamu kurumunun yüzde 70’ini satmışsınız. Özelleştirme adı altında bugün İsrail’den para gelsin de ne olursa olsun derdi içerisindesiniz. Herzog’u (İsrail Cumhur Başkanı) çağırıyor, para istiyorsunuz. Bundan 12 yıl önce dediniz ki; “siz çocuk öldürmeyi seversiniz”, “siz zalimsiniz”, “one minute” dediniz. Hemen sonrasında “Bu can bu bedende olduğu sürece papazı kimse elimden alamaz” dediniz, papaz gitti. Söylediklerinizin hiçbiri tutmadı, olmadı.

“BU GİDİŞATA DUR DİYECEK YENİDEN REFAH İKTİDARIDIR”

Bu gidişata dur diyebilecek Yeniden Refah Partisi’nden başka bir iktidar olmasının mümkünatı yok. Onun için 3. bir ittifakın olması yüksek bir ihtimaldir ve diğer ittifaklardan rahatsız olanlarla birlikte ben bu ittifakın gelişeceğinin kanaatindeyim. İnşallah hayırlı olur diyoruz.

Başkan Cafer Arslanboğa: “Ok yaydan çıkmış durumda”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Necip Meral

Eğer siz samimi iseniz chpnin böyle bir iş yapması mümkün değildir. Tutturmuşsunuz bir argüman durmadan sakız gibi çiğneyip duruyorsunuz. Saadet Partisi’nin olduğu masada hiç bir güç o İşleri yapmaya cesaret edemez. Ya Allah aşkına akp Allahın haram kıldığı günahları kanun çıkararak serbest bırakırken neden ses çıkarmıyorsunuz da daha iktidara gelmemiş bir partinin sözcüsünün zırvalamasını öne sürüyorsunuz. Genelbaşkanları ben ne diyorsam odur diyor siz çerçöplere inanıyorsunuz.

Bizi Takip Edin