Baro Başkanı Aynur; Bilecik Arena’da; “Merak Edilen Tüm Sorular Masaya Yatırıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Arena programı, bu hafta ilimizde girdiği Başkanlık seçiminde 8.kez güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen ve ‘bileği bükülemeyen Başkan’ olarak bilinen Baro Başkanı Halime Aynur’u ağırladı.

11 Haber sahibi Erhan Toka’nın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Baro Başkanı Avukat Halime Aynur; Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve DHA İl Temsilcisi Cafer Elmas, Değişim Gazetesi Muhabiri Hande Nur Uysal, Bilecik Olay Sahibi ve İHA İl Temsilcisi İbrahim Rafet Sünetçi ve haber 228 temsilcisi Uğur Baklacı’nın sorularını yanıtladı.

5 ortak yayında Konak Kafe Restaurant’ta gerçekleşen programda Baro Başkanı Aynur, ‘ülkemizin bence esas sorunu demokrasi’ diyerek başladığı konuşmasında basın mensuplarının sorularına cesaret ve içtenlikle cevaplar verirken, bazen gazetecilerle kendisi arasında fikir çatışmaları yaşandı. Programın derinlemesine ilerlediği dakikalarda ise bazen de gazeteciler kendi aralarında fikir ayrılıklarına düştü.

Başkan Aynur, Türkiye’nin son günlerde bir numaralı sorunu haline gelen Avukatlık Yasası’ndaki değişikliğe yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Çoklu Baro Sitemine yönelik ‘bu bir FETÖ projesidir’ dedi.

Türkiye’deki Baroların Ankara’ya başlatmış olduğu ‘Savunma Yürüyüşü’ne ilişkin hükümete eleştirilerde bulunan Aynur, yürüyüşlerinin engellendiğini belirterek ‘3’er metre arayla yürüyelim dedik ona da izin verilmedi, Ankara Büyükşehir Belediyesi çadır kuralım’ dedi, ona da izin vermediler” dedi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da Çoklu Baro’ya karşı olduğunu belirten Başkan Aynur, Ankara’ya ‘Savunma Yürüyüşü’nün herhangi bir siyasi amacı olmadığının altını çizdi.

Çoklu Baro Siteminin gelmesi ile birlikte büyük bir tehlikenin oluşacağına da dikkat çeken Aynur, “belli etnik ve siyasi gruplar biraraya gelip Baro kuracaklar, bu devletimizin üniter yapısına da ters’ dedi.

Toplumda hükümete sürekli muhalefet oluyormuş şeklinde bir algı yaratıldığının söylenmesi üzerine Başkan Aynur, “yanlışlık varsa tabiki muhalefet ediyoruz” derken siyasi görüşüne ilişkinde, “ben Atatürk milliyetçisiyim ve sosyal demokratım” dedi.

FETÖ’nün tek sızamadığı kurumun Barolar olduğunu belirten Aynur, “Avukatlar susarsa halk susar, hangi siyasi görüşten olursak olalım Barolar olarak omuz omuzayız ve çoklu Baro Sistemi geçerse FETÖ gibi gruplar çok kolay içimize sızabilir, Baroları güçsüzleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Basın özgürlüğü hakkında, “Savunma kadar basın özgürlüğü de önemli, Yargı ne kadar özgür değilse basında değil” diyen Başkan Aynur, “Yargının bağımsız ve tarafsız olduğundan bugün bahsedemeyiz” vurgusunu yaptı.

Yürütmenin Yargı üzerine müdahalesinin olduğunu söyleyen Başkan Aynur, “bizler meslek örgütüyüz ama aynı zamanda yargıyız, biz tacir değiliz” dedi.

Kadın cinayetleri hakkında da çok geniş açılı bir değerlendirme de bulunan Başkan Aynur, “Baro seçimlerinde yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna ise kaçamak cevap vererek, “ben aday olurum veya olamam birşey diyemem, arkadaşlarımız devam derse devam ederim” derken, “siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “ben bugüne kadar siyaset hiç düşünmedim” dedi. Başkan Aynur, basın mensuplarının biraz zorlaması karşısında yine de söylemlerinde siyasete girebileceğinin sinyalini azda olsa verdi.

Bilecik’teki bu zamana kadar gördüğü en önemli davaların FETÖ davaları olduğunu belirten Aynur, FETÖ Borsası içinde iddialı konuşarak, “demek ki var” dedi.

Yeni Adliye binasına ilişkin ise hiçbir çalışmanın olmadığını belirten Aynur, Koronavirüs salgını sebebiyle aksayan davaların ileride bir yığılmaya sebebiyet vereceğini aktardı.

Daha birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur’un geniş çaplı açıklamalarını Bilecik Arena Programı’nda; haber228. com, yarin11.com, bilecikolay.com, bilecik11.com ve 11haber.com sitelerinde izleyebilir, ayrıca Yarın Gazetesi ve Değişim Gazetesi’nden okuyabilirsiniz.

Baro Başkanı Aynur; Bilecik Arena’da; “Merak Edilen Tüm Sorular Masaya Yatırıldı”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin