BALABAN İLK OKULU YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli’nin 5 büyük yatırımından birisi olan “Osmaneli Balaban İlk Okulu” hizmete giriyor.

24 Adet dersliğe sahip olan okulda, konferans salonları, yemekhane, kütüphane, spor salonları, sığınak gibi bölümler yer alıyor. 700 öğrenci kapasitesine sahip olan Balaban İlk Öğretim Okulu, ilçeye eğitim açısından önemli bir kazanım oldu.

Osmaneli Balaban İlk Okulu, Eskişehir Koruma Kurulunun onayladığı, eski Osmaneli Konakları ve mimarisine uygun olarak gerçekleştirilen özel proje olması nedeniyle de ayrıcalıklı tarihi bir görünüme sahip.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“ARTIK BALABANDA EĞİTİM GÖRECEKLER”

Deprem Yönetmeliğine uygun olmayan Cumhuriyet Orta Okulu Osmangazi İlk Öğretim okuluna taşınırken,Osmangazİ İlk Öğretim Okuluda Balaban İlk Öğretim Okulunda Eğitim yapacak. Kısaca Camii Kebir ve Camii Cedit Mahallerimiz ilk okul öğrencileri Balaban İlk Öğretim Okulunda eğitim görecek.

İmam Hatip Lisesi ise Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulunda öğretim görecek.Osmaneli İlk Öğretim Okulu Halk Eğitim Binamızda eğitim görecek.Atatürk Orta Okuluda yazın güçlendirme kapsamında yenilenecek.Osmaneli İlk Öğretim Okulu inşallah yeniden inşa edilecek.Eğitim yatırımlarının tümünü Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleri ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile tamamlayacağız.

OSMANELİ’NDE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

Mezunu olduğum Balaban İlk Okulunun eski binasını Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Binası olarak tekrar restorasyonunu yaparak eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşturacağız.İnşaatı tamamlanarak yarın eğitime açılacak yeni Balaban İlk Öğretim Okulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için son derece önemli bir yatırım oldu.Eğitimde eski Milli Eğitim Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı döneminde önceki dönem Milletvekilimiz Halil Eldemir ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile Osmaneli’de büyük yatırımlar yaptık.Emniyet alanından çıkararak eğitim alanına alıp yaptığımız Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulu,Belediyemizce arsası verilen Nilüfer Hatun Anadolu Mesleki Teknik Lisesi,Balaban İlk Öğretim Okulu,Kız Öğrenci Yurdu,Anadolu Lisesinin yeniden güçlendirilerek inşa edilmesi vb büyük yatırımları Osmaneli 2014-2019 döneminde gerçekleştirdi.O dönemden çok az işi kalan Balaban İlk Öğretim Okulununda şu an acılıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu dönemde de yeni okulları Osmaneli ye kazandıracağız.

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Eski Milli Eğitim Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı,Eski Milletvekilimiz yeni Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e yukarıda saydığımız Eğitim Yatırımları için çok teşekkür ediyoruz.Bu yatırımların yapılması için imar düzenlemelerini yapan,okullara yatırımlar için arsa hibe eden 2014-2019 dönemi Osmaneli Belediye Meclisi üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz.Osmaneli 2914-2019 döneminde biirlk ve beraberlik içinde hareket ederek Cumhuriyet tarihinin tüm zamanlarından fazla yatırımı birlik ve beraberlik içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle gerçekleştirdi.İnşallah 2019-2024 döneminde de birlik ve beraberlik içinde Osmaneli yeni yatırımları her alanda alacak”dedi.

BALABAN İLK OKULU YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin