Bakan Yardımcısı Büyükdede Bilecik’te Yerli Otomobiller Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede bir takım temaslarda bulunmak için Bilecik’e geldi.

Ziyaretinin ilk durağı olan Bilecik Valiliğinde bir süre basın mensuplarıyla görüşen Bakan Yardımcısı Büyükdede, 1991’den 2003’e kadar Bilecik’te fabrika işlettiğini ve Bilecik’te yaşadığını belirterek; “Bilecik benim ikinci memleketim, yabancı bir yere gelmiş değilim. Burada olduğum için gurur duyuyorum.” Dedi.

 

Yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; “Şu anda Türkiye’nin Otomobili Grubu iyi bir çalışmanın içinde. Başında da değerli bir arkadaşımız var. Bizlerde destek veriyoruz. Hızla, Gebze’deki Bilişim Vadisinde mühendisler gurubu start etti. Yeni başladılar. İnşallah otomobil fabrikasında yer seçimindeyiz şu anda. Hangi boyutta? nereye yerleşelim? Diye karar verecekler.” diyerek çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

 

Yerle otomobilin nerede kurulacağına dair henüz net bir gelişme olduğunu belirten Büyükdede; “Türkiye’nin Otomobili Grubunun bizlerden talebi; fabrika konusunda Bursa’ya yakın bir yerde olmak şeklinde. Ama Bursa’da da yer bulma konusunda gerçekten zorluk var. Şu anda yer seçimi hakkı TOK’un, onlara bırakmak lazım.” İfadelerini kullandı.

 

Son zamanlarda ülkemizdeki dijital gelişim ve savunma sanayindeki hamleleri hakkında bilgiler aktaran Bakan Yardımcısı Büyükdede; “Savunma, Havacılık ve Uzay Kümesinin Başkanlığını yaptım. Türkiye’de ki İHA’ların üretilmesi, roketlerin, uçakların üretilmesi için ciddi bir çalışma icerisinde olduk. Şu anda Türkiye kendi insansız hava aracını en iyi yapan ülkelerden. Kendi silahlarını, kendi zırhlı araçlarını, tankını , topunu, mühimmatını ve uzay çalışmalarını başlatmış bir ülke. Gençler içinde Bilişim Vadisinden bahsettim. Sadece gençlerin dijital platforma geçmesi için kurduk. Üniversitelerimizde yeni ve gelişmiş dijital konularda yapılanmanın içerisinde girdik. Bakanlığımızda 3 bakan yardımcısıyız. Bir taneside gençlerin dijitalleşmesi konusunda çalışan bir arkadaşımız.bu konuya o kadar önem verdiğimizi bir dönemi yaşıyoruz ki sayın bakanımız da keza öyle. Dijitalleşme gençlerin yeni sanayi sanayi 4.0’a adaptasyonunu sağlanması, yeni yazılımlarda etkin hale gelmesini sağlayacak çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Bir de KOSGEP olarak da özellikle yazılımcılar için özel yönetmelikler yayılacağız. Özel destekler dönemine girdik. Ve gençler hakikaten son derece tempoları hızlı.” Diyerek gençlerin dünyanın yeni trendine çok daha hızlı edepte olacak bir yapıya geldiklerine dikkat çekti.

Bilecik için sanayi kuruluşlarının önemini vurgulayan Bilecik Valisi Bilal Şentürk;” İl ekonomimiz içerisinde birinci sırada sanayi geliyor. Bu sanayimizin gelişmesi noktasında sayın bakanımızın geçmiş yıllarda da çok büyük katkıları oldu. Şimdi bulundukları görev münasebetiyle de katkıları olacaktır. Dolayısıyla bugün ziyaretlerinin bizlere onu verdi. Ayrıca üniversite, sanayi iş birliği noktasında yapılabilecek çalışmalar hakkında kapsamlı bir programımız var. Üniversiteyle, bilgiyle, teknoloji dünyasını birleştirerek ilimizi büyük bir atılım içerisine sokmak arzusundayız. 3. Organize Sanayi Bölgemizin sözleşme kısmını ortaklarımızla birlikte hallettik. Şimdi Sanayi Bakanlığına tescil edilmek üzere göndereceğiz. Sayın bakanımıza da bilgi arz edeceğiz bu konuda. Ekonomimiz ara ara çok hızlı atağa geçiyor. Bizler Bilecik’te alt yapımızın hazır olmasını istiyoruz. Yatırımcı için alt yapımız olsun. Yatırımcı geldiğinde kalkınma hamlesini başlatalım.” Diyerek Bilecik’in gelecek vadede yapılacak yatırımlara hazır olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Bakan Yardımcısı Büyükdede Bilecik’te Yerli Otomobiller Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin