Bakan Duyurdu 191 Personel Alınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda 26 bölgede faaliyet gösteren kalkınma ajansları insan kaynaklarını güçlendirecek. 2020 yılında kalkınma ajanslarında 125’i uzman pozisyonunda olmak üzere toplam 191 yeni personel istihdam edilecek.

İstihdam edilecek uzman personel pozisyonları için alım yapılacak bölümler arasında iktisadi ve idari bilimler ve mühendislik fakülteleri bölümlerinin yanı sıra şehir, bölge-planlama, hukuk ve sosyoloji bölümleri de yer alıyor.

Kalkınma ajansları faaliyetlerine 2006 yılında pilot olarak kurulan İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajansları ile başladı. Daha sonra 2008 ve 2009 yıllarında tüm yurt sathında kurulan kalkınma ajansları; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Kalkınma ajansları bölgesel önceliklere göre sağladıkları finansal destekler yanında bölgelerinin yatırım potansiyellerini tespit etmekte, bunları yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılara tanıtmakta ve yatırımcılara rehberlik yapmaktadır. Sahip olduğu nitelikli insan kaynağı ile hazırladıkları tematik ve sektörel araştırmaları ilgili kesimlerin hizmetine sunmaktadır.

Kalkınma ajanslarında personel istihdamına yönelik ilan metinleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ve kalkınma ajanslarının internet sitesinde yayımlanmaktadır. Sınav başvuruları ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sitesinde yer alan sınav başvuru sayfası üzerinden (http://sinavbasvuru.sanayi.gov.tr/) elektronik olarak gerçekleştirilecektir.

Bakan Duyurdu 191 Personel Alınacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin