AYDOĞDU;”ÇOK ŞIK BİR PAZARYERİ YAPTIK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYDOĞDU; ÇOK ŞIK BİR PAZARYERİ YAPTIK”

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İlçe Kaymakamlık Meydanı’nda toplanan yoğun kalabalığa seslenerek,31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik kendisine destek istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bilecik’teki gezilerinin bir ayağını Söğüt ilçesine gerçekleştirdi. Söğüt’te Ertuğrulgazi Türbesi önünde kendisini karşılayan İYİ Partili Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Genel Başkan Meral Akşener’e ilçe ziyareti sırasında eşlik ederken, Kaymakamlık binası önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

Burada yoğun katılımın olduğu mitingde ilçe halkına seslenen Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, göreve geldiği günden bu zamana kadar yapmış olduğu yatırımları anlattı. Bundan sonraki süreçte de ilçeye kazanımların artırılması yönünde yoğun çalışma yürüteceğinin sözünü veren Başkan Aydoğdu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde ilçe halkından kendisine destek vermesini istedi.

“Söğüt halkı bize inandı, güvendi, oy verdi”

1999 yılında Söğüt halkının kendisini inanarak ve güvenerek başkanlık koltuğuna oturttuğunu söyleyen Başkan Aydoğdu, ilk olarak ilçenin altyapısına yönelik yaptığı yatırımlara dikkat çekti.

Başkan Aydoğdu, “Ertuğrulgazi gibi bir şahsın meftun olduğu Söğüt’e hizmet etme şansını bana tanıyan sevgili Söğütlü hemşerilerim, yıl 1999’du Cenab-ı Allah bizim bir şekilde aday olmamıza vesile oldu. Söğüt halkı bize inandı, güvendi, oy verdi ve bizleri Belediye Başkanı yaptı. 2004 yılında o malum kasırgaya rağmen Söğüt dik durmayı başardı ve bir kez daha bize yetki verdi. İşte bu iki dönem içerisinde Söğüt’te çok köklü çalışmalar yaptık. Söğütlüler çok iyi hatırlayacaklar bu yolun altında 1 buçuk metre yüksekliğinde,1 metre genişliğinde kar ve yağmur suları dereye deşarj eden tam 2 kilometrelik bir menfez bulunmaktadır.

O zamanki Bayındırlık ve İskan Bakanımız, bugün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın’ın talimatlarıyla tam 4.8 Trilyon bu yolun altına para harcandı. Sevgili Söğütlüler, hatırlar mısınız, bir panayır günüydü, çarşıda panayır kurulmuştu 10 dakika bir yağmur yağdı.Bütün gömlekleri, çorapları, ayakkabıları aşağılardan topladık. Buradan böyle bir sel geliyordu. Bakın o günden bu tarafa hamdolsun böyle bir şeyle karşılaşmadık”dedi.

“Cenaze yıkamaya bir gün su bulamamıştık”

İlçede su sıkıntısının yaşandığı günleri hatırlatan Başkan Aydoğdu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yine yıl 2001!Yine Koray Aydın beyin talimatıyla Bilecik merkez, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli, Bayırköy, Küre ve Çaltı’ya su götürecek bir irsale hattının ihalesi yapılacaktı. O zaman Yaşar Tüzün bey Bilecik İl Belediye Başkanımızdı. Biz bu ihaleyi yaptırdık. 124 kilometrelik boru hattıyla bu 7 tane yere su getirdik. Yine Söğütlüler çok iyi hatırlayacaktır o yılları. Cenaze yıkamaya bir gün su bulamamıştık. Cenazemiz vardı. Ben köyleri aradım 1 kamyon su istedim, köylerimizde de su yoktu! Nihayet Ali Dairecioğlu, Küre Belediye Başkanını aradım ve dedi ki: “yarım kamyon versem olur mu?” O kadar kötü durumdaydık. Çok şükür içilebilir ve hepimize yetecek şekilde suya kavuştuk. Bu 2001 yılında 17.5 trilyon liraya ihale yapılmıştı. Bitinceye kadar restorasyon farklarıyla 55 trilyon lirayı buldu. İller Bankası bu parayı faizlendirdi toplamda 130 trilyon bu parayı, bu 7 tane belediye ödedi. O dönemleri hatırlayacaksınız yıl 2006. Şehrimize doğalgaz getirmeyi başardık. 2000 yılında müracaat ettim. O dönem yine Yaşar bey Bilecik Belediye Başkanıydı. Bunları anlatıyorum ki biliniz. Birileri diyormuş ki; “Bunları biz getirdik” siz o zaman tarihte yoktunuz! Siz o zaman parti falan değildiniz! Keşke Söğüt’e güzel yatırımlar yapsaydınız da bende buradan sizlere ayrı ayrı teşekkür etseydim.Sevgili hemşerilerim, otogarı yapma sebebim o zaman söylemiştim, yine söylüyorum. Otogar o zaman şehrin içindeydi. Pazar oradaydı, Perşembe günleri anormal bir trafik sıkışıklığı yaşıyorduk.

“YENİ BİR OTOGAR YAPTIK”

Şehrin hemen kenarına Eskişehir yolunun girişine yeni bir otogar yaptık. Yine o dönemlerde kültür merkezimizi o eski sinemayı tamamen yıktık sayılır. Yeni bir kültür merkezi inşa ettik. O dönemlerde taş parke çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettirdik. Şu anda aklıma gelmiyor pek çok esere imza attık Söğüt’te.Bana dediler ki: “Ya başkan, sen yanlış yapıyorsun.Yerin altına bu kadar para gömülür mü? Söğüt’ün ihtiyacı oydu,biz bunu yaptık. Başkaları gibi göstermelik olsun diye park, bahçeler, çiçekler, böcekler ile uğraşmadık. Önce altyapımızı tamamlayalım sonra yerin üzerini güzelleştirelim, parklarımızı yapalım, yaşanılabilir bir kent haline getirelim istedik, çünkü,Söğüt ecdat şehri, Söğüt, kuruluş ve kurtuluşun beşiği.Tekrar tekrar söylüyorum, Söğüt’te yaşamakta, Söğüt’e hizmet etmekte herkese nasip olmuyor. Bizlere nasip oldu, bizde bir nebze olsun canlarını bizim için feda eden aziz büyüklerimiz, atalarımız için onlara vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz.”

“Söğüt’e de, bizlere de bu durum hiç yakışmıyordu”

Başkan Aydoğdu geçtiğimiz yıllarda doğal afet yüzünden yıkılan İlçe Pazaryerinin yeniden inşası noktasında göstermiş olduğu özveriye dikkat çekti. Birçok yatırımın yanı sıra ilçeye kazandırılan modern pazaryerine ilişkin sözlerini devam ettiren Başkan Aydoğdu,

“Yıl 2014.Yine bana inandınız, güvendiniz ve oy verdiniz. Bizi tekrar şehrin yöneticisi, Belediye Başkanı konumuna getirdiniz. Seçim öncesinde verdiğim bir sürü vaatler vardı. Sinema salonu demiştim, gençlere müjde etmiştim. Düğün salonu demiştim, Söğüt’te hiç düğün salonumuz yok.Hep açık alanlarda düğün yapıyoruz.Dedik ki; bu dönemde tır parkı yapacağız.Dedik ki; hamam yapacağız.Söğüt’e bir Osmanlı mimarisinde hamam yakışır dedik.Yine çocuk oyun evi sözü verdik.Söğüt’ün yarınları Söğüt deresinden akıyordu.Arıtmaya ihtiyaç vardı.Söğüt’e de,bizlere bu durum hiç yakışmıyordu.Dedik ki; derhal buraya bu dönem atık su arıtma tesisi kuracağız.İşe başladık.Fakat 2015 yılı kış ayı, bir kar yağdı.3 gün devam etti.Bir buçuk metreye yakın kar birikti.Kapalı pazaryerimiz vardı.Onu da biz yapmıştık 2001 yılında.Bu ağırlığa pazaryerinin demirleri dayanmadı ve önce İnegöl’den kötü haber geldi.İnegöl’ün pazaryeri yıkılmıştı.Sonra Bozüyük’ten haber geldi.Bozüyük yeni yapılan pazaryeri maalesef yıkılmıştı.Söğüt stadyumu yıkıldı.Fabrikaların bir kısmı yıkıldı.Söğüt Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu yerle bir oldu.Bunlardan daha acı,daha vahim benim köylülerimin o alın teriyle yaptıkları 3 bin dönüm sera yerle bir oldu.Böyle bir afet yaşadık.Dedik ki; Allah’tan gelene diyecek bir şeyimiz yok. O halde pazaryerinin yapılması bizim artık önceliğimiz olmuştur.O halde biz bu pazaryerini yapmalıyız.O gün itibariyle,her ay kasama bakıyorum,ödemelerime bakıyorum artıyor 50 bin lira,onu da fona aktarıyorum.100 bin lira fona aktarıyorum.150 bin lira fona aktarıyorum.Tam 6 milyon lira para biriktirmişim.Fon gelirleri de 1 milyon lira.4 milyon lirada İller Bankası’ndan aldım 11 milyon lira.İnşaatı başlattım.İnşaat başladıktan sonra da bitinceye kadar bu paraları ödedim.Dedik ki; bu pazaryerinin arsası çok değerli. Bunu böyle hemen bir pazaryeri ile geçiştirmeyelim. Düğün salonunu bunun altına koyduk.110 araçlık bir otopark yaptık altına.Cep sinemasını buraya koyduk.Dükkanları yerleştirdik ve dört dörtlük birçok ihtiyacımıza cevap verebilecek bir pazaryeri yaptık.Dedim ki; arabayla gelen yaşlı insanlarımız olacaktır.Buradaki merdivenleri çıkamayabilirler.Buraya dedik, bir yürüyen merdiven koyalım.Çok güzel,çok şık bir pazaryeri yaptık.”

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Kendisine yönelik gelen eleştirilere de cevap veren Başkan Aydoğdu, birçok yatırıma imza attıklarını ve bundan sonrada atacaklarının sözünü verdiği konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Birileri diyormuş ki: “bu kadar para buraya harcanır mı?” affedersiniz, nereye harcayacaktınız? Kimlere verecektiniz? Söğüt halkı her şeyin en güzeline layıktır, en iyisine layıktır. Dolayıyla yaptığımız her şeyde, en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Hamamı yaptık, çocuk oyun evini yaptık, arıtma tesisini kurduk. Söz verdik yaptık! Söz veriyoruz bundan sonrada bu tür yatırımları yapmaya devam edeceğiz.”

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Gerçekleştirilen mitinge zaman zaman ilçe halkının Başkan Aydoğdu’nun sözlerini keserek kendisine destek mahiyetinde slogan attıkları göze çarparken, Aydoğdu’nun da bu yönde kendisine destek veren halkına ilçe halkına teşekkür ettiği ve sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü.

AYDOĞDU;”ÇOK ŞIK BİR PAZARYERİ YAPTIK”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin