AVCILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri örnek bir davranışa imza attı.

Bozüyük İlçesi kırsalında yaşayan yaban hayvanlarına yiyecek bırakarak doğal yaşamlarının devamına katkı sağlayan avcıların yaptıkları bu davranış vatandaşlardan büyük takdir topladı.

Konuyla ilgili değerlendirme bulunan Avcılık ve Atıcılık derneği Başkanı Nadir Koparan, gerçekleştirdikleri faaliyetle ilgili şu ifadelere yer verdi:

Bizler sadece doğadaki hayvanları vurmuyoruz. Onların doğal yaşamlarında hayatlarını devam etmeleri için de mücadele veriyoruz. Kışın aç ve susuz kalan yaban hayvanlarına yiyecek ve su bırakarak doğanın dengesini kurmasına katkı veren insanlarız. Bunun yanında ava gittiğimizde çevremizde temizlik mıntıkası yaparak çevremize de sahip çıkıyoruz. Gençlerimizi kafe kültüründen uzaklaştırıp doğa ve hayvan sevgisi aşılayarak spora da özendirmeye çalışıyoruz. Dikkat edin, avcı olan birisinin sabıkası yoktur, olsa zaten av tesksresi alamaz. Avcı olan birisinin devlete vergi borcu yoktur. Neden? Çünkü vergi borcu olursa yine tüfek ve teskere ruhsatını alamaz. Dolayısıyla bazı hayvanseverler bizleri sadece av yapan bireyler olarak görebilir. Ama aslında biz doğamızı da, yaban hayvanlarını da çevremizi de koruyan insanlarız.

 

AVCILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin