”Atatürk ve Cumhuriyet” konferansı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik Valiliği ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi /(BŞEÜ) tarafından ”Atatürk ve Cumhuriyet” konulu etkinlik düzenlendi.
BŞEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Dilara Uslu, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki etkinlikte, Atatürk önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşının, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını ifade ederek, zaferin cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihin en büyük dönem noktalarından biri olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.
Cumhuriyet rejiminin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olduğu anlatan Uslu, şöyle konuştu:
”Millet egemenliğine dayanan cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorulu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmıştır. Millet olarak, cumhuriyet yönetimi içinde yaşamanın haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.”
Vali Bilal Şentürk, Dr. Uslu’ya plaket vererek, ”Ne yapıyorsak yapalım onu en iyi yapalım. Elbette ki tarihimize karşı vatanımızın kurtuluşunu sağlayanlar başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakların insanlara ve onlarca kişiye minnet borcumuz var. İşimizi herkesin yaptığı gibi değil herkesten daha iyi yaparak sağlayabiliriz ve gösterebiliriz ve buna ihtiyacımız var. Ülkemizi daha iyi noktalara getirelim.” dedi.
Etkinliğe, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhahmet Göktaş, BŞEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Mindivan, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri ve askeri erkan ile öğrenciler katıldı.
”Atatürk ve Cumhuriyet” konferansı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin