ASTRONOMİ BİLİMİNDE ÖNEMLİ İSİMLER BİLECİK’TE

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal ve uluslararası birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Bilecik’te, Astronomi Öğretmen Seminerleri başladı.

Önceki hafta, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Finali’nin gerçekleştirildiği Bilecik’te bu kez birçok şehirden önemli isimlerin katıldığı Astronomi Öğretmen Seminerleri başladı.

 

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde; Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen programda Astronomi Bilimine ilişkin birçok önemli konu ve konuklar Bilecik’lilerle bir araya geldi.

 

ASTRONOMİ BİLİMİNDE ÖNEMLİ İSİMLER BİLECİK’TE

20 -22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programda; Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Ethem Derman, Ümit Fuat Özyar, Uğur İkizler gibi önemli isimlerin katılacağı seminerin ilk gününde; Ülkemizde Astronomi, Gökyüzünü Tanıyalım, Ay ve Güneş Tutulmaları, Takımyıldızlar, Burçlar ve Astroloji, E- Ortamda Astronomi, Teleskop Bilgileri, Ayna Yapım Atölyesi gibi konular işlenirken; ikinci gününde ise Gezegenimiz ve Uydumuz, Öte Gezegenler ve Dünya Dışı Yaşam, Yıldızlar Bilgisi, Uluslararası Astronomi Projeleri, Işık Kirliliği, Astronominin Penceresinden Bilim Tarihine Bakış ve Gökyüzü fotoğrafçılığı konularında katılımcılara bilgiler verilecek.

 

KATILIMCILARA GECE GÖKYÜZÜ GÖZLEM İMKANI

3 gün boyunca gerçekleştirilecek olan ve Astronomi Biliminde birçok konunun ele alınacağı program kapsamında vatandaşlara, her akşam saat: 20: 00 ile 23:00 saatleri arasında gece gökyüzü gözleme imkanı sunulacak.

 

Bilecik Belediyesi Bilgi Evi başta olmak üzere çocuklara yönelik eğitim ve bilime katkı anlamında birçok çalışmaya imza atan Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan seminerin sonunda katılımcılara sertifikalar taktim edilecek.

ASTRONOMİ BİLİMİNDE ÖNEMLİ İSİMLER BİLECİK’TE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin