ARTIK PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA YASAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Meclisinde alınan kararla, Bilecik Pelitözü Gölpark yerleşkesinde bundan böyle çadır kurmak isteyenlere bir düzenleme getirildi.

Bilecik Belediye Meclisinde 29 Kasım 2019 tarihinde Encümen tarafından alınan kararla “Pelitözü Gölpark” bölgesinde çadır kurulum alanları ile ilgili düzenlemeye gidilerek gölet çevresinde rastgele kurulan çadırların yürüyüş yollarına, piknik alanlarına, belediye peyzaj sahalarına zarar verdiği ve birçok vatandaşın şikayetine konu olduğu tespit edilerek, konuyla ilgili düzenlemeye gidildi.

 

Alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

Bilecik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görev ve sorumlulukları bulunan “Pelitözü Gölpark” bölgesinde çadır kurulum alanları ile ilgili düzenlemeye gidilmiş olup, gölet çevresinde rastgele kurulan çadırların yürüyüş yollarına, piknik alanlarına, belediye peyzaj sahalarına zarar verdiği ve birçok vatandaşın şikayetine konu olduğu tespit edilmiştir.

Bilecik Belediye Meclisinin 02 Nisan 2013 tarih ve 2013/24 sayılı kararı ile Belediye Yasakları ve Kurallarına İlişkin Yönetmeliğin 9. Maddesi 47. fıkrasında belirtilen “Belediye sınırları içerisinde izinsiz çadır kurarak konaklamak ve barınmak yasaktır”. Hükmü gereğince su kıyısı ve araç yolu arasında çadır kurulumunun yasaklanmasına, çadır kurulumu için Belediyeden yazılı izin alınmasına ve kararın gereği için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

ARTIK PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA YASAK!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin