Artık Öğretmenler de Sınav Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin performanslarını değerlendirmek adına hazırlanan yeni yönetmelik taslağındaki maddelere göre, öğretmenlere veli ve öğrenci tarafından not verilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, sıklıkla gündeme gelen öğretmen performanslarının değerlendirilmesi konusunu ele aldı.

 

Hazırlanan ‘Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı’nı görüş almak için YÖK aracılığıyla eğitim fakültelerine gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, bu uygulamayla birlikte öğretmene iki aşamalı not süreci getirilmesini amaçlıyor.

 

VELİLER VE ÖĞRENCİLER DE NOT VERECEK

‘Performans Değerlendirme’ ve ‘Öğretmenlik Mesleği Yeterlilik Sınavı’ olarak adlandırılan uygulamaların bulunduğu taslakta, öğretmene verilecek performans notunun ilkokuldan liseye tüm kademelerde okul müdürleri, veliler, öğrenciler, zümre öğretmenleri ve aynı okuldaki diğer meslektaşlarının ve kendisinin değerlendirmesine göre verilmesinin düşünüldüğü yer alıyor.

 

MÜDÜR YILDA İKİ KEZ DERSE KATILACAK

Uygulama taslağında, okul müdürlerinin öğretmenin performansını puanlandırabilmesi için, her iki dönemde birer kez olmak üzere, yılda toplam iki kez dersine katılması öngörülüyor.

 

HER ÖĞRETMEN 4 YILDA BİR SINAVA GİRECEK

Performans puanı yılda bir kez MEBBİS üzerinden yapılacak. Her öğretmenin dört yılda bir katılması beklenen sınavın ise bakanlık tarafından her yıl düzenlenmesi planlanıyor.

 

SINAVIN ETKİ ORANI YÜZDE 30

Eğitimcilere verilecek performans notunda Öğretmenlik Mesleği Yeterlilikleri Sınavı yüzde 30 oranında etkili olacak.

 

ÖĞRETMENLER KATEGORİLERE GÖRE AYRILACAK

Yapılan değerlendirmeler sonrasında öğretmenlere 100’lük sisteme göre not verilip A, B, C, D düzeylerine göre kategorilere ayrılacak.

 

Puan başarı düzeyleri ise şöyle:

90-100 puan arasındakiler A düzeyi,

76-89 puan arasında olanlar B düzeyi,

60-75 puanı arasında olanlar C düzeyi,

0-59 puan arasında olanlar D düzeyi.

 

Kaynak: EnSonHaber

Artık Öğretmenler de Sınav Olacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin