Alanında En İyi Diyaliz Merkezleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bünyemizdeki hemodiyaliz merkezleri böbrek hastalarına hizmet veriyor. Vücutta bulunan organların hepsinin görevini tam olarak yapması insan vücudunun sağlıklı olmasını sağlar. Ama bazı durumlarda ise bazı organlarda rahatsızlıklar meydana gelir. Ortaya çıkan bu rahatsızlık, insan vücudunun hastalanmasını da beraberinde getirir. Böbreklerin işlevini yerine getirmemesi durumunda böbrek yetmezliği hastalığı ortaya çıkar. Böbrek yetmezliği için böbrek nakli en kesin tedavi olurken, bazı nedenler ile nakil işlemi uzun zaman alır. Böbrek nakli yaptırmak isteyen kişilerin fazla olması ve kişilerin vücuduna uyum sağlayacak olan böbreğin zor bulunması ile zaman alan bu süreçte, böbrek görevini yerine getiremez. İşte bu süreç için hastanın yaşamını sürdürmesi adına böbreğe tedavi uygulanır.

Diyaliz tedavisi görecek hastalar, Gebze hemodiyaliz merkezleri hakkında bilgi alarak en uygun tedaviyi öğrenir. Tedavi yolu belirlendikten sonra ise en kaliteli ortamda, en tecrübeli ekip ile sağlık merkezinde tedavi süreci başlar.

Hemodiyaliz Nasıl Uygulanır

Böbrek yetmezliği olan kişilerde, yiyecekler vücutlarında parçalanırken ortaya çıkan zararlı maddeler ve suyun fazla olan kısmı idrar ile vücuttan atılamaz. Biriken bu zararlı maddeler kişinin sağlığını oldukça olumsuz olarak etkiler. Hemodiyaliz merkezleri, hemodiyaliz tedavisi ile kişilerin vücudunda bulunan bu zararlı maddelerin atılmasını sağlar. İnce bir zardan yapılmış olan borucukların içinden hastanın kanı geçirilir ve zarın diğer tarafından geçen bir sıvıya karışarak vücuttan uzaklaştırılır.

Hastanın kanı en çok hastanın ön kolunda atardamarlarından biri ile toplardamarlarından birinin birleştirilmesi ile oluşan bir fistül ile sağlanır. Hastanın fistüle erken sahip olması, hemodiyaliz işlemi gerektiğinde işlemin hemen ve kusursuz şekilde başlaması adına önem taşır. Fistül oluşturma işlemi küçük bir cerrahi işlem ile bir aylık bir süre de tamamlanır.

Fistülü olmayan hastalar ise diyaliz tedavisi gereken durumlarda boyun ya da göğüs boşluğunda olan kalın damarlara bir kateterin yerleştirilmesi ve fistül operasyonunun bundan sonra uygulanması gerekir.

Diyaliz Tedavisi Gerektiği Nasıl Anlaşılır

Bazı belirti ve bulgular kişinin diyaliz tedavisine ihtiyaç duyduğunu belirtmektedir. Hemodiyaliz merkezleri diyaliz tedavisi hakkında ilgili iletişim adreslerinden hastalarına bilgi veriyor. Bunun yanı sıra genel olarak,

  • Uyku bozuklukları
  • Halsizlik
  • Bacaklarda ve yüzde şişmeler
  • Nefes darlığı
  • Bulantı
  • İştahsızlık
  • Hıçkırık
  • Kilo kaybı
  • Anormal kanama

gibi belirtiler de diyaliz tedavisi gerektiğini belirtir. Bu belirtileri gösteren kişilere gereken tetkikler ve muayene yapılır, ardından da diyaliz programı hazırlanır.

Hemodiyaliz, yapay böbrek olarak da adlandırılır. Hastanın sağlık durumuna göre tedavi, haftada iki ya da üç kez yapılır. İşlem yaklaşık olarak 4 saat sürer. Hemodiyaliz alan hastaların bakım yükü azalır ve tedavileri hemodiyaliz merkezleri bünyesinde olan eğitimli personeller tarafından yapılır. Ayrıca hemodiyaliz diğer tedavi yöntemlerine göre daha uzun aralıklarla yapılır ve bu durum da hastanın tedavi merkezine bağımlı olarak yaşaması gibi bir durumu gerektirmez. Böylece de hastanın yaşam kalitesi artar.

Hemodiyaliz Tedavisi Kimlere Uygulanır

Bazı nedenler ile ortaya çıkan kronik böbrek yetmezliği hastalarında, böbreğin en küçük işlevsel birimi olan nefron sayısı geri döndürülemez bir şekilde azalır. Böbreklerin sağlıklı olarak görevini yapmaması da vücudun su, elektrolit ve pH dengesinde bozulma olur. Hayati tehlikeye yol açan bu duruma hemodiyaliz tedavisi uygulanır.

Hemodiyaliz merkezleri hemodiyaliz tedavisi görecek hastalar için evden merkeze ve merkezden eve rahat bir şekilde ulaşım sağlanması için hasta servislerini ücretsiz hizmete sunuyor. Hasta danışmanları ile birlikte en kaliteli hizmet veriliyor.

Alanında En İyi Diyaliz Merkezleri
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin