Akıllı Çay Bardağı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı çay bardağı oyunu önceden piyasada olan “her şeyi bilen kadın” oyununun farklı bir versiyonudur. Oyun akıldan geçen tahminleri bilme üzerine kuruludur. Oyunda oyuncunun aklından herhangi bir şey tutması istenir ve ona birkaç soru sorularak akıldaki şeyin ne olduğu bilinmeye çalışılır. Bu oyunun orijinal hali Akinatör olup akıl okumayı sağlayan bir programlama temeline dayalıdır. Bu tür oyunlar genellikle benzer çalışma mantığına sahip olacak şekilde hazırlanmıştır.

 

Oyunu oynayan kişiler genellikle oyunun akıldan geçenleri nasıl okuduğunu merak etmektedir. Ancak gerçekte bu oyun akıl okumamakta ve sadece bir yazılımdan ibaret olarak çalışmaktadır. Özellikle yazılım sektöründe sıklıkla kullanılan ikili ağaç ve ikili arama kavramları bu oyunun mantığı hakkında bilgi vermektedir.

 

Akıllı Çay Bardağı Oyunu Nasıl Oynanır?

Akıllı çay bardağı oyununu oynamak son derece basittir. İnternet üzerinden oynanan bu oyunca önce akıldan bir nesne tutulur ve sonra başlat butonuna tıklanır. Ardından ekrana gelen sorular doğru olacak şekilde cevaplanır. Eğer soruların cevabı olumluysa evet, olumsuzsa hayır butonuna basılır. Kararsızlık durumu varsa emin değilim sekmesi işaretlenir.

 

Ortalama on beş soru sonunda akıllı çay bardağı akılda tutulan nesneyi doğru cevaplamaktadır. Bu süre her oyuncu için farklı olabilir. Bunu en net şekilde görebilmek için hemen oyuna başlanabilir.

 

Akıllı Çay Bardağı Oyunu Hakkında

Akıllı çay bardağı oyunu kapsamında oyunculara toplam yirmi tane soru sorulmaktadır. Sorular ilerledikçe verilen yanıtlara göre değişiklik göstermektedir. Ancak burada akılda tutulan şey şehir ismi ya da özel isim olmamalı, herkesin rahatça bilebileceği tarzda bir nesne ya da kelime olmalıdır. Oyunun çalışma mantığı sabit olduğundan genel geçer kavramlar üzerine kuruludur. Aksi durum söz konusu olduğunda muhtemelen oyun hata verecektir.

 

Akıllı Çay Bardağı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin