AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLMADI (Yine Aynı Terane)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları Başladı.

Pazartesi günkü ilk birleşimde 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

İlk olarak siyasi parti temsilcilerinin grup sözcüleri söz alarak gündeme dair açıklamalarda bulundular.

CHP sözcüsü Soner Olgun, Ak parti sözcüsü Muhammet Karadayı, MHP Sözcüsü Hamdi Salt, İYİ Parti sözcüsü Ahmet Gürses yaptıkları konuşmalarda Suriye- İdlib’te yaşanan menfur olayları kınayarak şehitlerimize rahmet gazilerimize de geçmiş olsun dileklerini sundular.

AHMET GÜRSES;” ŞEHİTLERİMİZE FATİHA OKUYALIM”

İYİ Parti grup sözcüsü Ahmet Gürses yaptığı konuşmasında;” burada siyasi söylemlerde bulunmak istemiyorum. Şehitlerimize fatiha okuyalım” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN KAPALI OYLAMA YAPILSIN

Belediye Başkanı Semih Şahin birleşimi açarak 6 ve 7. maddelerin kapalı oylama ile yapılmasını önerdi.

CHPLİ MUHARREM TÜFEKÇİ DE (EVET) DEDİ

Ak parti’li (6), MHP’li (4), İYİ Parti’li (3), CHP’li (1) Muharrem Tüfekçioğlu’nun kabul oyları ve CHP’li (12) üyenin red oylarıyla adı geçen maddelerin kapalı oylama ile yapılması kararlaştırıldı.

“ŞOFÖRLER PSİKOLOG EŞLİĞİNDE EĞİTİM GÖRECEK”

Gündemin 1.maddesi Toplu taşıma araçlarında çalışacak olan kişilere Belediye tarafından verilecek  Araç Sürücü Tanıtım Kartı ücretinin belirlenmesi konusu oldu.Birim müdürü Özgür Algın yaptığı açıklamada; “Şoförler eğitimden geçecek.Psikolog eşliğinde eğitimler verilerek vatandaşlara hitap şeklinden, giyim kuşamlarına kadar her türlü eğitim verilecek” dedi.Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen rapor oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

CHP’Lİ MELEK SUBAŞI BALTIK BAŞKENTLERİNE GİDECEK

Gündemin 2. maddesi ise Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği(KİG-DER) tarafından yurtdışında Baltık Başkentlerinde düzenlenecek olan İmar Şehircilik Belediye Hizmetleri İnceleme ve Tetkik gezisine Belediye Meclis üyesi, Başkan yardımcısı Melek Mızrak Subaşı’nın katılmak üzere görevlendirmesi konusu görüşüldü. 28 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında yurtdışına gidecek olan Subaşı konu hakkında bilgi verdi.

KARADAYI;” BİR DAHAKİ MECLİSTE SUNUM YAPIN”

SUBAŞI;” İYİ BİR SUNUM YAPARIM”

Ak Parti Meclis üyesi ve İmar Komisyonu üyesi Muhammet Karadayı yaptığı konuşmasında Melek Mızrak Subaşı’nın yaptığı gözlemlerini bir daha ki mecliste sunum yapmasını istediğini belirtti.  Subaşı, Karadayı’ya verdiği cevapta; “Bol bol fotoğraf çeker iyi sunum yaparım tabi” diyerek cevapladı.Oylanan madde oy birliğiyle kabul edildi.

ALİ OLCAY;” AMAÇ 66 YAŞ ÜSTÜ SÜRÜCÜLERE DESTEK OLMAK”

Gündemin 3.maddesi ise Ücret ve tarife komisyonundan gelen rapor okundu.Buna göre 2020 yılında uygulanacak toplu taşıma, özel servis, ticari taksi araçlarının sözleşme devir ücretlerinde değişiklik yapılması konusunda ilgili birim müdürü Cemal Temel meclis üyeelrine bilgi verdi.Daha sonra komisyon başkanı Ali Olcay söz alarak; “İlgili birim müdürü gerekli açıklamalarda bulundu. Burada amaç 66 yaş üstü sürücülere destek olmak” dedi.

Gündemin 4.maddesinde İmar komisyonundan gelen okunarak görüşüldü. Buna göre içkili ilave yerlerin belirlenmesi maddesi hakkında görüşler belirtildi.

MUHAMMET KARADAYI;” HER İNSAN ALKOL ALABİLİR AMA…”

HASAN CİNİT;” ALKOL HER KÖTÜLÜĞÜN ANASI DEĞİL MİDİR?”

SEMİH ŞAHİN;” BU GÖRÜŞE KATILMIYORUM”

ÇETİN KAYA;” ACAR VAR, ŞELALE VAR”

SEMİH ŞAHİN;” EN FAZLA İKİ MEKAN AÇILIR, ÜÇÜNCÜSÜ İFLAS EDER”

Ak parti meclis üyesi Muhammet Karadayı yaptığı konuşmasında, “her insan alkol alabilir ama bunu da sınırlamak gerekir” diyerek tepkisini belirtti.Yine Ak Partili Hasan Cinit;” Alkol her kötülüğün anası değil midir?” dedi. Belediye Başkanı semih Şahin; “Bu herkese göre farklıdır, bu görüşe katılmıyorum” dedi.Başkan Şahin ayrıca Gölpark bölgesinde alkollu düğün yapacak mekan bulunmadığını söylemesi üzerine  Ak Parti’li Çetin Kaya;” Acar var, Şelale var” diyerek karşılık verdi.Bunun üzerine Şahin;” mücavir alanda böyle mekanlar yok. Biz buralara imar izni verdiğimizde en fazla 2 mekan açılır zaten. Üçüncü mekan iflas eder” dedi.

11 RED, 15 EVET

Oylanan madde Ak Parti(6), MHP(4), İYİ Parti’li Ahmet Gürses tarafından (RED) oy kullanılırken, 15 (EVET) ile oy çokluğuyla kabul edildi.

OKUL VE İBADETHANELERE 50 METRE UZAKLIKTA ALKOL RUHSATI

Gündemin 5. maddesi ise içkili yer mesafelerinin belirlenmesi konusunda İmar komisyonundan gelen rapor okundu.İmar komisyonu üyeleri Ak Parti’li Muhammet Karadayı ile MHP’li Hamdi Salt komisyon kararında (RED) oyu kullandıklarını belirttiler.Oylamaya sunulan madde AK Parti  ve MHP’li üyelerce (RED) oyu kullanırken, CHP ve İYİ Parti’li üyelerin (EVET) oy kullanmalarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

ARAP SAÇINA DÖNDÜ…

Şubat ayı birleşimlerinde tartışmalara yol açan maddeler yine arap saçına döndü.

Bilecik merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi, tapunun 424 ADA, 10 ve 13 Parsel numaralı taşınmazlarda ilave imar planı yapılması konusunun görüşülerek 5393 sayılı Belediye kanununun 23. maddesinin 1. fıkrasına istinaden yeniden görüşülmek üzere Başkan Semih Şahin tarafından meclise iade edilen madde kapalı oy ile oylandı.

KAFALAR YİNE KARIŞTI

11 (KABUL), 14 (RED), 1 (ÇEKİMSER) Oy sonucu çıkan madde yine kafaları karıştırdı.

Gündemin son maddesi yine Başkan Şahin tarafından Meclise iade edilen konu idi.

(KABUL) YERİNE (EVET) YAZILINCA GEÇERSİZ SAYILDI

Yine kapalı oylama yapılan madde sonucunda 13 (KABUL), 11 (RED), 1 (ÇEKİMSER), 1 (GEÇERSİZ) oy çıktığı açıklandı.Geçersiz sayılan oyun (KABUL) değil de (EVET) yazıldığı için geçersiz sayıldığı belirtildi.

SİL BAŞTAN…

Çıkan sonuçları yine yorumlamakta zorlanan Belediye Başkanı Semih Şahin toplantıya 10 dakika ara verdi. Verilen arada Hukukçulardan görüş aldığı öğrenilen Şahin birleşimi açmasının ardından sonuçları açıkladı.Buna göre oylanan 6. ve 7. maddelerde bir sonuca varılamadığını belirten Şahin, adı geçen şahısların yeniden Belediye’ye müracaat ettikleri takdirde yine aynı yolun izleneceğini ve ileri ki bir tarihte yeniden Meclis gündem geleceğini söyledi.

Birleşim 5 Mart Perşembe günü toplanılmak üzre son buldu.

Diğer taraftan meclis sonrası yapılan kulislerde “Arap Saçına Döndü”, Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış iliklendi” yorumlarının yapıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLMADI (Yine Aynı Terane)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin