Ahmet Gürses; “Yüzleşmeye Hazırım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Bilecik Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, açıklamalarda bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde, Belediye Meclisinde gündeme gelen, AK Parti Belediye Meclis üyesi Çetin Kaya’ya ile ilgili “Elin Sinoplusu Gelmiş Burada Ahkam Kesiyor” sözler sarf ettiği iddia edilen Gürses, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“KURAN’A EL BASALIM, YÜZLEŞELİM”

“Ben Ak Parti İl Başkanı Sayın Fikret Karabıyık’ı aradım. Telefonla konuştuk. Ben Çetin Kaya’nın iddia ettiği sözleri sarf etmediğimi Fikret beye de anlattım. Hatta kendisine Çetin Kaya yüzleşmeye hazır olduğumu, Kuran’a el basmak suretiyle gözlerimizin içine baka baka her ikimizin doğruları söylemesi için buluşmaya hazır olduğumu söyledim. Fakat aradan iki gün geçmesine rağmen ne Fikret beyden, ne de Çetin Kaya’dan ses seda çıkmadı.

GÜRSES;” 24 KİŞİ DUYMAMIŞ DA 1 KİŞİ Mİ DUYMUŞ?”

Meclise ara verildiği zaman böyle bir söz söylediğimi iddia ediyorlar. Hatta koridorda söylemişim. Ben arada koridora dahi çıkmadım ki. Başkan beyin odasına girip çay içtik arada. Duyduklarıma göre Çetin Kaya da böyle bir söz duymadığını söylüyormuş. Şimdi merak ediyorum  mecliste 25 kişiyiz 24 kişi duymamış da yalnız 1 kişi mi duymuş? Bu arada benim Milliyetçiliğimi de kimse tartışamaz.

“ISPATA DA HAZIRIM”

1999 Yılında Çanakkale’de Üniversite öğrencisiyken Pkk karşıtı eyleme katıldığımı ve dayak yiyerek günlerce hastanede yattığımı söylemek zorunda bıraktılar. Buradan yine ısrarla söylüyorum, ben öyle bir söz kullanmadım ve bunu ıspata da hazırım. Çünkü ara verildiğinde de Belediyenin kayıtları mevcut. Çetin Kaya ile istediği her ortamda yüzleşmeye hazırım. Bilecik’in gündemini böyle boş şeylerle meşgul etmenin kimseye bir yararı olmaz.” dedi.

“LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Konuşmasının devamında Gürses, halkı yalan ve yanlış bilgi ile kandırdıkları için Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Fikret Karabıyık ve AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya başta olma üzere hepsini sıra ile vatandaşlardan özür dilemeye davet ettiğini belirterek,“sosyal medyada, basında 2-3 gündür organize bir şekilde hadise bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor.

“GÜLÜMBE’Yİ KAPI KAPI ÇETİN BEY’DEN İYİ BİLİRİM”

Bir kere benim ona müdahalem, benim ona uzanmam veya kavga gerektirecek bir durum yok. Sadece yanına gittiğimizde orada Gülübe’yle ilgili hak ve hukuktan konuşmaya çalıştı, tekrar söylüyorum, ‘Gülümbe’nin hakkını, hukukunu savunmaksa, ben ticari işlerim sebebiyle uzun yıllar Gülümbe’de hizmet ettim. Gülümbe’yi kapı kapı Çetin Beyden de iyi bilirim. Biz oranın hakkını hukukunu savunuruz sana kalmaz’ gibi ifadeleri kullandım.

“KAYITLARIN TAMAMI MEVCUT, BAKALIM”

Ardından haberlerde bir baktık, ‘Elin Sinoplusu bize ahkam kesiyor’ demişim ben, kayıtların tamamı mevcut, böyle bir ifade var mı, yok mu bakalım, yoksa da tüm Sinoplu hemşerilerimizden, tüm bu şehirde bizimle beraber yaşayan hemşerilerimizden özür dilemek zorunda kalacak kendisi eğer adamlarsa özür dilemeleri gerekir.

“SUÇLAMALARI KABUL EDİP, GEREĞİNİ DE YAPACAĞIM”

Açıklamasından sonra Fikret Karabıyık Başkanı aradım ve ‘Çetin beyle bizi bir araya getir, ortaya Kur’anıı Kerim’i koyacağız, elini basacak iki çocuğunun üzerine gözlerimin içine bakarak, ‘Sen bana elin Sinoplusu’ desin ben bütün suçlamaları kabul edeceğim ve gereğini de yapacağım’ dedim. İki gün oldu Fikret Karabıyık’tan ses yok.

“ÖZÜR DE DİLERİM”

Eğer ağzımdan böyle bir şey kaçmış olsa özür de dilerim, ben böyle bir ifade kullanmadım arkadaşlarıma soruyorum hiçbir arkadaşım öyle bir şey duymadığını söylüyor.

“ŞİMDİ KİM UYDURDU DİYE SORDUĞUMDA…”

İl Başkanı’ndan şunu beklerdim, mertlik te bunu gerektirir hemen bizi o akşam yüzleştirir di sonradan duyduk ki, ‘ben duymadım, bana arkadaşlar söyledi’ diyormuş Çetin bey. Şimdi kim uydurdu diye sorduğumda öğreniyorum, çok ilginç 25 tane Meclis üyesinden Muhammet Karadayı herhalde, ‘ben duydum’ diyormuş. Başka bir tane Allah’ın kulu böyle bir şeye şahit olmamış.

 “HEMŞEHRİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Kalktılar önce İlçe Başkanı, İl Başkanı, sonra Milletvekiline kadar hepsi açıklama yaptı. Bizi hemşerilerimiz tanır, hemşerilerimizi yalan ve yanlış bilgi ile kandırdıkları için Milletvekili, İl Başkanı ve Çetin beyi hepsini sırayla tüm hemşerilerimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Ahmet Gürses; “Yüzleşmeye Hazırım”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin