Temesist

CHP’Lİ TÜZÜN YEREL BASININ SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yerel yönetimler başkan yardımcısı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun(SGK) basın kuruluşlarında ilan kaybına neden olacak düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a cevaplamasını istediği yazılı bir dilekçe sundu.

Tüzün dilekçesinde; “ 13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca ‘Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi’ kapsamında kısıtlamalar söz konusu iken, Sosyal Güvenlik Kurumu basın kuruluşlarından ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı. Bugüne kadar piyasa değeri 500 bin TL. ve üzeri olan satış alt sınırı 2 Milyon 500 bin TL’ye çıkararak, gazetelerin ilan almamasının yolunu açtı.” dedi.

Tüzün dilekçesinin devamında ise şu soruları yöneltti:

“Konu ile ilgili aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

1-Basın ve Yayın organlarına ilan ve reklam verilmesini imkansız hale getirilmesinin amacı yerel basına sansür uygulaması mıdır?

2-Abona satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan ilanlara getirilen kısıtlamalar yerel basının faaliyetlerinin sürdürülemeyeceği gerçeğinin bilincinde misiniz?

3- Yerel gazetelerin yaşatılması hususunda sektörü teşvik edici düzenlemeler getirmeyi düşünüyor musunuz?

4-Demokrasilerin gelişimine katkıda bulunan ve halkın özgür haber alma hakkı doğrultusunda kamusal görev üstlenen yerel basının yaşatılması için; Kamuda tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki yerel basınla ilgili uygulamalar ile SGK düzenlemesini iptal etmeyi düşünüyor musunuz?”

           

CHP’Lİ TÜZÜN YEREL BASININ SORUNUNU TBMM’YE TAŞIDI
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments