”7’DEN 77’YE TÜM BİLECİKLİLERİ SÖĞÜT’E DAVET EDİYORUM”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Tahir Büyükakın, bu yıl 737. kez düzenlenecek olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine ilişkin basın açıklaması yayınladı.

Vali Büyükakın, şenlik hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, 7-8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek şenliklere tüm Bileciklileri davet etti.

 

Şenliklerin ulusal ve uluslararası alanda büyük bir anlam ifade ettiğine dikkat çeken Vali Büyükakın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

”7-8-9 Eylül tarihlerinde Söğüt’te gerçekleştireceğimiz Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde bir kuruluş ve kurtuluş hikayesini, 737. kez, ilk günkü inanç ve heyecan ile kutlayacağız. 400 çadırlık bir obadan bir cihan devleti kurmamızın hikayesini 737. kez ve sonsuza kadar gelecek nesillerimize, tüm ülkemize ve dünyaya anlatacak ve tanıtacağız. Hiç kuşkusuz, asırlardan beri gelen Türk kültürünün, hak-hukuk-adalet anlayışının, büyük bir hoşgörünün görüleceği yegane yerlerden biri olan Söğüt’te düzenleyeceğimiz şenliklerimiz ile devlet büyüklerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelecek olan misafirlerimize ev sahipliği yapacak, misafirlerimize Söğüt ruhunu yeniden yaşatacağız.’

”7’DEN 77’YE TÜM BİLECİKLİLERİ SÖĞÜT’E DAVET EDİYORUM”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin