750 öğrenci ilimizi gezip görme imkanı bulacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ardahan’dan ilimize gelecek olan 750 öğrenciden 184’ünü ağırladı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak Ardahan’daki 700 öğrenci’den 184’ü Bilecik’i gezdi.

 

Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerini Belediye Başkanı Selim Yağcı, ağırladı.

 

Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Ardahan Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ve öğretmenlerin de bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizi anlattı.

 

Serhat şehri Ardahan’dan Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’e çok anlamlı ve faydalı bir programın gerçekleştirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı; ”Yurdumuzun cennet köşelerinden biri olan Ardahan’dan Bilecik’e hoşgeldiniz. Bizler Bilecik’i; Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek, Şeyh Edebali Diyarı, Ata Toprağı ve Ertuğrul Sancağı Şehri olarak tarif ediyoruz. Bilecik ,gerçekten bizlerin köklerinin bulunduğu, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar. Türkiye Cumhuriyetinin müjdeleyicisi olan Kurtuluşun da toprakları. Sizler de gerçekten ülkemizin çok güzel bir noktasından geldiniz ve burada çok güzel zaman dilimleri geçirdiniz, yeni şeyler öğrendiniz ve yeni yerler görmüş oldunuz, yeni arkadaşlıklar kurdunuz. Ben bu anlamda böyle son derece önemli faydalar sunan bu programın düzenlenmesinde emeği olan başta İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve onun nezdinde bütün temsilcilerine teşekkür ediyorum. Evlerinize ulaştığınızda anne ve babalarınıza Bilecik’ten ve bizlerden selam götürün, yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

750 öğrenci ilimizi gezip görme imkanı bulacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin