5 CHP’li o maddeye hayır dedi ve madde geçmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirilirken, 14 maddeden oluşan toplantının 13. maddesi meclis salonunda hararetli anlar yaşattı.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantının 13. maddesi olan “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (l) bendi ve 48. maddesine istinaden 02/02/2016 tarih ve 2016/13 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kurulan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kaldırılması, 1. Derece Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun iptal edilmesi ve ödeneğin aktarılması” konusu gündeme damgasını vurdu.

“5 CHP’Lİ HAYIR DEDİ”

Söz konusu madde; AK Parti, MHP ve İYİ Parti üyeler ile CHP’li üyeler CHP Grup Başkan Vekili ve Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, Ali Olcay, Birol Ünsal, Ahmet Korkmaz ve Encümen Üyesi Muharrem Tüfekçioğlu‘nun red oyu vermesi sonucu 8 Kabul ve 16 red oyla reddedildi.

“BAŞKAN İSTEDİĞİ GİBİ UYGULAMA YAPAR”

Oylanan maddenin meclisten geçmemesi üzerine başkan Şahin, Ruhsatı olmayan iş yerlerinin kendisini açılışa davet ettiğini, kopukluk olduğunu ancak maddenin geçmemesinin sorun teşkil etmediğini kendisinin işleyişi yine istediği gibi yapacağını belirterek, “Ben bunu kağıt üzerinde birleştirsem ne olur birleştirmesem ne olur sadece prosedür tamamlasın diye meclise soktum. Başkan istediği gibi uygulama yapar çünkü yürütme ona ait. ” ifadelerine yer verdi.

“YETKİ SİZDEYSE NEDEN MECLİSE GETİRDİNİZ?”

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya, “Zabıta kolluk kuvvetleri görevi görüyor ve insiyatif kullanmakta zorlanıyor. Zabıta müdürlüğü ve Ruhsat Müdürlüğü farklı olursa vatandaşın işi daha çabuk çözülür. Müdürlükleri açma ve kapatma yada birleştirme yetkisi sizdeyse neden meclise getirdiniz o zaman” yorumunda bulundu.

“BELKİ BAŞKA AMACIM VARDIR”

Başkan Şahin’in, Kaya’nın sorusu karşısında şaşkınlığını gizleyemediği görülürken, “Belki Başka Amacım Vardır” diyerek konuyu geçiştirdiği ise gözlerden kaçmadı.

Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam ederken, toplantıyla ilgili ayrıntılar için haber sitemizi takip edebilirsiniz..

5 CHP’li o maddeye hayır dedi ve madde geçmedi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin