20-30 yıl sonra vefat etmiş birini üç boyutlu olarak karşımızda göreceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Bilişim Uzmanı Buğra Ayan, Bilecik’de “Dijital Gelecekteki Risk ve Fırsatlar” konulu konferansa katıldı.

Bilişim Uzmanı Ayan, gelecekteki mesleklerin çok farklı bir boyutta olabileceğini kaydederek, “2030 yıllarında ‘Yapay zeka mühendisliği, büyük data mühendisliği, dijital veri ayıklama uzmanlığı, hologram öğretmenlik ve nostalji koçluğu’ gibi farklı meslek dalları rağbet görecek.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Bilişim Uzmanı Buğra Ayan, “Dedenizle ilgili ne hatırlıyorsunuz denildiğinde genel biz şunu hatırlarız, vefat ettiyse bir kaç kare fotoğraf. 20-30 yıl sonra vefat etmiş benim dedemi üç boyutlu olarak karşımızda göreceğiz. Bir hafızası olacak, ona sorduğumuz sorulara cevap verebilecek. Diyeceğim ki, “dede şu olayını anlatsana, askerlik anılarını anlat, anlatabilecek insanımsı robot. Hasret giderme ihtiyacını bastıracak, burada insan psikolojisi de farklı bir boyuta gelecek. Düşünsenize ölmüş ama doğduğu andan öle kadar her şey yanınızda. İnsan beyninin çalışması değişecek. Bir yakınınızı kaybettiyseniz bilirsiniz, bir süre sonra sesini unutmaya başlarsınız. Burada sesini bırakın bütün detaylar karşınızda olacak.” ifadelerini kullandı.

20-30 yıl sonra vefat etmiş birini üç boyutlu olarak karşımızda göreceğiz
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin