1923 ADET FİDAN DİKİLDİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümünü kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Törenlerde Bozüyük Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 95. Yılı anısına yaptırılan “Yükselen Türkiye” Anıtı hizmete girdi ve 1923 adet fidan toprakla buluştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde ilk olarak Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Bozüyük Belediye Başkanlığı makamı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hemen ardından da İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra protokol üyeleri, programa katılanlarla birlikte Bozüyük Belediyesi tarafından Cumhuriyetin ilanının 95. yılı anısına belediye döner kavşağında yapılan kavşak düzenlemesi ile birlikte montajı tamamlanan “Yükselen Türkiye” Anıtı’nın önüne geçti. Burada anıtın hayırlı ve uğurlu olması temennileri ile birlikte fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra protokol üyeleri tarafından vatandaşlara Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan 1923’ü temsilen 1923 adet fidan dağıtımı yapıldı.

 

Programın devamında Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Özel Sınav Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Yaman, Başkan Bakıcı ve beraberindekiler sergiyi gezerek Okul Müdürü Ömer Boğaz’dan sergi hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Boğaz protokol üyelerine yaptığı bilgilendirmede serginin 55 fotoğraftan oluştuğunu belirterek “bu yıl sergimize Atatürk’ün Bozüyük’e gelişi ile ilgili fotoğrafları da kattık. Ayrıca Bozüyük’te geçmiş dönem Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin önemli gördüğümüz fotoğrafları da sergiliyoruz” dedi.

Sergi açılışının ardından tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar 1923 adet fidanın toprakla buluşacağı Kent Ormanı’nda hazırlanan fidan dikim alanına hareket etti. Vatandaşların etkinlik alanına ulaşımı Bozüyük Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanırken fidan dikim etkinliğinde renkli görüntüler oluştu. Adeta bir şölen havasında yapılan etkinlikte Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan 1923’ü temsilen 1923 adet fidan protokol üyeleri ve vatandaşların el birliği ile toprakla buluşturuldu, can suları verildi. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Anısına 1923 Adet Cumhuriyet Fidanımızı toprakla buluşturduk. Cumhuriyetimizin teminatı çocuklarımız gibi, büyüyen her fidanımız da Yükselen Türkiye’mizin simgesi olacak. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” dedi.

 

Programlara Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, Bilecik Orman İşletme Müdürü Erkan Yurt, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Müftü Mustafa Topal, TSO Başkanı Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Programın Cumhuriyet Meydanı’nda ve akşam saatlerinde yapılacak bölümünde ise Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan 1923’ü temsilen saat 19.23’te lise öğrencilerinin Türkiye Haritası kareografi gösterisi ve havai fişek gösterisi yer alacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim Pazartesi günü ise sabah saat 09:15’te Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde tebriklerin kabulü ile başlayacak. Bayram kutlamaları ardından saat 10:00’da Bozüyük Kapalı Spor Salonu yanındaki çim sahada yapılacak törenler ile devam edecek.

DCIM279MEDIADJI_0019.JPG

1923 ADET FİDAN DİKİLDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin