18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 103. YIL DÖNÜMÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

 

Bilecik’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Şehit ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Yarbay Hasan Acar, yaptığı konuşmada, bugünün bu toprakların sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterdiği, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun, tüm dünyaya öğretildiği gün olduğunu söyledi.

 

Tarih boyunca, Türk milleti ile her türlü zaman, mekan ve şartlarda sinsice uğraşan dahili ve harici düşmanların olduğunu ve Türk milletinin her seferinde bu düşmanları alt etmeyi başardığını ifade eden Çetin,”Bugün, yurdumuza, namusumuza, birlik ve beraberliğimize kasteden düşmanın yok edildiği, her karış toprağımızın kanımızla yıkanarak düşmandan temizlendiği kutlu gündür. Vatanımıza ve istiklalimize kasteden hain düşmanlara karşı yurdumuzun her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayarak şehit ve gazi olan dedelerimiz, babalarımız, analarımız, kardeş ve evlatlarımız olduğu için onurlu ve gururluyuz. Onlar sayesinde bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşıyoruz.” dedi.

 

Şehit ve Gazileri Derneği Başkanı Durak ise 18 Mart’ın, Türk bayrağını yeryüzünün her noktasında taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gün olduğunu belirtti.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 103. YIL DÖNÜMÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin