15 TEMMUZ ÖZEL PROGRAMI BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne özel yapılan anma programı Bilecik’te Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıtı’nın açılışı ile başladı.

Ellerinde bayraklarla Bahçelievler Mahallesi’ndeki Anıtın önünde toplanan kalabalık hep bir ağızdan “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attılar.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz gecesinin önemini vurguladıktan sonra, Anıt ile ilgili yapılan eleştirilere de “Bu Anıt tek devlet, tek vatan, tek, millet, tek bayrağı simgeliyor ama bazıları bundan rahatsız oluyor” şeklinde yanıt verdi. Anıt açılışına CHP ve MHP’den isimlerin katılmadığı görüldü. Başkan Yağcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“BU ANITTAN BAZILARI GOCUNUYOR AMA…”

“15 Temmuz bir milletin tüm geleceğini çukurlara gömmek karanlığa gömmek için girişilen hain bir saldırıydı ama Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, feraseti ve cesareti ile milletimizin birliği berberliği ve kardeşliği o karanlık geceyi aydınlık sabahlara dönüştürdü. O gece aydınlık sabahların olması için birçok can verdik. Bizler o gecenin ve böyle gecelerin zamanları bir daha yaşanmaması için unutulmaması için bugünün seneyi devriyesine isabet eden bugün bu anıtın açılışını gerçekleştirdik.

Bu anıttan bazıları gocunuyor. Bu anıtta ifade ettiğimiz şey Türkiye cumhuriyetin ifadesi; tek vatan tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz. Ben Türk’üm ben Müslüman’ım, ben bu bayrak altında yaşayacağım diyen insanların bir ve beraber olması diyoruz. Bu inançla hareket eden bir milleti ne şer güçler ne silahlar ne kurşunlar durduramaz diyoruz. Al bayrağımızı Bilecik coğrafyamızın etrafında birleştirdik ve Bilecik’imizin plakası 11 bayrakla donattık. O bayrakların altında 249 şehidimizin anılmasını da sağlayacak bir anıt düzenlemesiyle inşallah gelecek nesillere bu anı bir daha yaşamaması için, birlik, beraberlik içinde yaşaması için bu anıtı gerçekleştirdik. Bu anıta anlam kazandıran kardeşlerimize ve bu anıtın gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Yağcı’nın ardından konuşan Vali Tahir Büyükakın ise yoğun temposundan dolayı  ses tellerinde gerçekleşen hasar nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşasa da konuşma aralarında yoğun alkış desteği gördü.

“BU MİLLETİ DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER”

Vali Büyükakın şöyle konuştu:

“Bir yıl önce bugün hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Tarihimizin en zor dönemlerinde milletimizin fedakar evlatları ne yaptılar ettiler geçen sene fedakar evlatlarımız, bacılarımız yine aynı şeyi yaptıklar. Gözlerini kırpmadılar canlarını esirgemediler tankların üzerine yürüdüler, silahların üzerine yürüdüler tam 249 evladımız şehit oldu. Ama dönmeyi hiç düşünmediler çünkü yola çıkarken şehit olmayı göze almışlardı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi başına kına yakan analarımız evlatlarıyla helalleştiler ve bu hain saldırıya gönderdiler, evlatları şehit oldu. Bize düşen şehitlerimizin ve gazilerimizin anısını yaşatmak. Sayın belediye başkanımıza tek vatan tek devlet tek bayrak, tek millet anlayışıyla beraber  arkasında da 11 tane bayrağımızı dalgalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Şunu bilsinler ki bu millete diz çöktüremeyecekler. Ne zaman üzerimize gelirlerse her zaman karşılarında olacağız.”

Konuşmalar sonrasında il protokolü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı ile Parkın açılışı, İl Müftüsü Necati Akkuş’un dua etmesinin ardından açıldı.

Açılışın ardından il protokolü ve vatandaşlar mehter takımı eşliğinde anıt önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti.

15 TEMMUZ ÖZEL PROGRAMI BAŞLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin