AHMET GÜRSES

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Gürses Açıklamada bulundu.

Gürses İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ile yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Karar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir.
YSK’ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var!
YSK’ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediyelerinin çoğunu iktidar kazanınca sorun olmuyor. Kanunsuzluk her seçim için uygulanmalıdır. Sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK’nın kendisidir. Dolayısıyla YSK bu kararıyla kendi kendini red ve inkar etmiştir.
YSK, iktidarın kesin olarak emrine girmiş ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu YSK’dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır .Belli ki YSK İstanbul seçimlerini iktidar kazanana kadar yenilemeye devam edecektir.
YSK verdiği kararla; bu mübarek Ramazan gününde, ilk iftar vaktinde sadece İstanbul halkının değil, tüm Türk milletinin iradesini hiçe saymış, hakkını yemiş, hukukunu çiğnemiştir. Dolayısıyla milletimiz bu haksız ve hukuksuz karara dahli olanlara hakkını helal etmeyecektir!” ifadelerini kullandı.

AHMET GÜRSES
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin