1 NİSAN ŞAKASI GİBİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlerin üzerinden tam 2 yıl geçti. 1 Nisan 2021 Perşembe günü İl Genel Meclisi Nisan Ay’ı 1.birleşimi gerçekleşti. Yapılan toplantıda 3 yıllığına Meclis Başkanı, Meclis Başkan Vekilliği, Divan Katip üyelikleri, yedek üyeleri ve Encümen seçimleri yapıldı. İki yıldır bu görevi yapan AK Parti’li Osman Yılmaz parti grubu tarafından tekrar aday gösterildi.

CHP ve İYİ Parti yani Millet İttifakı ne hikmetse aday çıkarmadı. Gizli oy, açık tasnifle yapılan seçim sonucunda Osman Yılmaz AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin oylarıyla (21 OY) 3 yıllığına başkan oldu.

Diyeceksiniz ki ne var bunda?

Ne mi var? Bakın diyeyim size…

Birincisi böylesine önemli bir toplantıya Cumhur İttifakı İl Başkanları, Merkez İlçe Başkanları ve yöneticileri tam kadro katılıp birleşimi baştan sona takip ederlerken Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti’den temsilci bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

İkincisi ise; Millet İttifakının Meclis Başkanlığına aday çıkarmaması…

Diyecekler ki; “Efendim aday çıkarsak n’olucak ki? Geçen yasama döneminde çıkardık da ne oldu? AK Parti ve MHP’nin oyları çoğunlukta. O yüzden aday çıkarsak bile sayımız yetmiyor..”

Osman Yılmaz seçildi, eyvallah hayırlı uğurlu olsun Memleketimize. Tamam da aday çıkarmasanız dahi neden tıpış tıpış gidip de oy verdiniz  abiler? Diğer katip üyeliklerde, encümen seçimlerinde bırakın yedek katip üyeliklerde oy vermediğiniz AK Parti ve MHP’li üyelere neden oy vermediniz de başkanlık seçimlerinde tıpış tıpış gidip oy verdiniz diye de sorarlar adama?

Yıllardır İl Genel Meclis toplantılarını takip ederim, ben böyle yumuşak yumuşak, gevrek gevrek bir birleşim vallaha da görmedim, billaha da görmedim. Hani bazılarının dediği gibi iktidar halinden memnun, muhalefet halinden pek memnun diye, aynen de öle…

Seçim aralarında yapılan espriler mi dersiniz, sonuç açıklanınca birbirlerine tebrikler mi dersiniz? Daha neler neler?

Tabi ki siyasette sert üsluplardan, tartışmalardan, kavgalardan, bağrışmalardan yana değiliz. Keşke buradaki tablo TBMM’de de olsun, üst siyaset kulvarlarında da olsun. Benim anlatmak istediğim başka şey…

Bundan sonraki birleşimlerde Komisyon seçimleri var. Göreceğiz hangi komisyonlarda hangi partilerden kimler görev alacaklar?

1 Nisan günü yapılan bu seçimlere;” 1 Nisan Şakası Gibi” demekten de başka söyleyecek söz bulamıyorum.

HOŞÇAKALIN

“Lütfen Maske, Mesafe, Hijyen Kurallarına Dikkat Edelim”

 

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ!
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Misafir

Körler sağırlar birbirini agirlar

Bizi Takip Edin