BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Sarıkamış Harekatı’nın 104’üncü yıl dönümü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Gençlik Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Bilecik’te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşte Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Vali Bilal Şentürk, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile gençler ve vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ”İşte buda gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat artırmaktadır. Kahraman Mehmetçiklerimiz Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve nice daha savaşta bu cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Sizlerin de aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancım tamdır.” dedi.

 

Konuşmaların ardından “Sarıkamış Türküsü” eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş , Tevfikbey Caddesi üzerinden Bilecik Belediyesi önünden devam ederek, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu. Burada yapılan duanın ardından, katılımcılara çorba ikram edildi.

BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin