Başkan Gürses: “Koltuk Sevdalısı Olmadık!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Bilecik 1.Olağan Kongresi Gerçekleşti.Kurucu İl Başkanı Ahmet Gürses’in tek aday ve liste ile girdiği kongrede divan başkanlığını İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı eski bakan Reşat Doğru yaptı.

“BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANIYOR”

Doğru yaptığı konuşmasında; ““Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi Türkiye’mizin her tarafını dolaşıyor. Gittiği her yerde çok büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Gittiği her yerde söylemleri Yüce Türk milleti tarafından yakinen takip ediliyor ve inanıyorum ki 2019 senesinde sizlerin çalışması yüce Allah’ın takdiri ile inşallah Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye’yi iyi şekilde yönetecek. Bunlar sadece İYİ Partililerin ihtiyacı yok, buna Bilecik’in ihtiyacı yok, buna Türkiye’nin ihtiyacı var arkadaşlar.”ifadelerini kullandı.

 

Doğru’nun ardından kürsüye gelen İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses Ülke ve Bilecik siyasetini değerlendirerek Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatının başarı ile devam ettiğini belirterek Bölgede görev yapan Silahlı kuvvetlerimizin destekçileri olduklarını kaydetti. Gürses konuşmasına şöyle devam etti:”“Son dönemde Afrin operasyonunda Şehit düşen Mehmetçiğimize Allahtan Rahmet Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Rabbimin milletimize bir daha bu acıyı yaşatmamasını niyaz ediyorum. Bildiğimiz üzere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ydü bu sebeple kongremize katılım sağlayan tüm kadınlarımızın ve Genel Başkanımızın Meral Akşener hanımefendinin Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. İki cihan güneşi son peygamberimiz veda hutbesinden şöyle seslenmişti: “kadınlar size Allah’ın emanetidir.” Biz bu sese kulak verenler olarak diyoruz ki: “Emanetin başımız üstündedir ve yine bizler biliyoruz ki cennet anaların ayaklarının altındadır.”

 

“NEYİN DAVASINI GÜDECEKLER?”

Ülkemizde de siyasetin seyri partimiz kurulduğundan bu yana bir hayli değişti, bugün hepimizin şaşkınlıkla izlediği garip olayların yaşanmasına sebep verdi. Bunun en güzel örneği dün birbirlerine en ağır hakarette bulunanlar bugün olaylar sanki hiç yaşanmamış gibi bir araya gelerek, birbirlerine gülücükler göndererek devlet ve siyaset ciddiyetinden uzak bir tavır sergilemektedirler. Bir de millilik sanki kendi tekellerindeymiş gibi hareket etmeye başladılar. Unutma aziz Türk Milleti ülkeye en çok zarar veren zihniyet bu çürümüş kokuşmuş zihniyettir. Afrin Operasyonu’nun da şehit kahraman askerimiz nereye gidiyorsunuz sorusuna unutturulmaya çalışılan Kızıl Elma’ya der ve Hakka yürür. Mekânı cennet olsun. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıranlarla Ne Mutlu Türküm diyeni yasaklayanlarla ve aşağılayanlarla neyin milliliğini, neyin Kızıl Elma davasını güdecekler? Onların Kızıl elması koltuk koruma davası bizim Kızıl Elma’mız İlay-ı Kelimetullah, İslam davası, Türklük davası. Bu böyle biline. Kandırıldık, aldatıldık diyerek sorumluluklarını unutturmaya çalışıyorlar fakat bizler unutmuyoruz. Bu bağlamda inanıyorum ki halkımız gerekli cevabı koltuk sevdalısı sözde millilere, cukka ittifakına karşı gereken cevabı seçim günü verecektir.

 

“UNUTMADIK..”

Ey tek sevdası koltuk olanlar korkunun ecele faydası yoktur. Bizler, “hesap sormazsam namerdim, şerefsizim diyenlerden değiliz.”olmayacağız da… Fatiha’yı bilmez diyenlerin sözlerini unutacak kadar koltuk sevdalısı olmadık. Türk milletinin kutsallarına saldıranlarla bir araya gelmeyiz diyenlerin sözlerini de unutmadık. Siyasete ilke ve onuru iyiler hareketi olarak yeniden getireceğiz. Zamanında FETÖ Türk Milletinin ordusuna peygamber ocağına kumpaslar düzenlerken, yargıyı ele geçirirken, bu ülkenin öz evlatlarına kan kustururken seyirci kalanlar bugün yaşadığımız çıkmazın baş sorumlusudur.

 

“İYİ TÜRKİYE VAR ARTIK”

Türk milleti kandırılmaktan bıktı artık üç gün sonra araları yine bozulduğunda halkımıza hangi yüzle bakacaklar. Fakat inanıyorum ki halkımızın feraseti tüm yapılanlara karşı gereken dersi verecektir. Artık yalanlarınıza inanmıyoruz,kandırıla kandırıla kandırmayı öğrendiniz.Fakat eski Türkiye yok iyi Türkiye var artık.

 

“ŞEHİTLERİMİZİN HESABINI BU MİLLETE VERECEKLER”

Değerli hazirun daha dün ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlülüğüne kast eden aşağılık terör örgütü elebaşı FETÖ ile karşılıklı ağlaşarak birebirlerini destekleyenler bugün kanlı bıçaklı olmadılar mı? Güneydoğuyu göz göre göre hendek siyasetine bırakanlar PKK’nın devlet içinde devlet olmasına göz yumanlar, özerklik sözü, APO’ya ev hapsi sözü verenler devletin gidişatını yeniden tenin etmek için canını veren şehitlerimizin hesabını bu millete verecekler. Devlet ciddiyeti bunlardan milyonlarca ışık yolu uzaktadır! Devlet idare etmek bu şekilde olmaz! Olamaz Anadolu’nun kapılarını milletimize açan Sultan Alparslan kandırılsaydı, aldansaydı bugün Anadolu Türk milletine yurt olur muydu?

 

“ATAMIZ BAŞKALARININ AKLIYLA HAREKET ETSEYDİ..”

1453’te Fatih Sultan Mehmet han kandırılsaydı ve aldansaydı değerli kardeşlerim bizleri İstanbul’a pasaportla bile almazdılar. Yine sarı saçlı mavi gözlü atamız başkalarının aklıyla hareket etseydi Kurtuluş Savaşı başarılı olabilir miydi? Bugün İngilizlerin veya Fransızların esareti altında yaşıyor olurduk. Devlet yönetmek için azami ehliyet aldatmamak, aldanmamakdır. Ve en önemlisi adalet Üzerine yönetmektir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” İnsanı yaşatmak için ise adalet olmazsa olmazımızdır. Adalet deyince Hz. Ömer’in adaletinin, “yanlış yaparsam kılıcınızla benden hesap sorun” diyen bir halifenin adaletinden bahsediyorum. Yoksa iktidarın kendine Müslüman adaletinden değil.

 

“SON NEFESİMİZE KADAR SAVAŞACAĞIZ”

İYİ Parti ise adalete inananların, mazlumun yanında olanların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olmayı gurur sayanların yani analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin ve gençlerimizin partisidir.Hepimizin sorumluluğu büyük, bu sorumluluğun farkındayız.Milletimizden oyuna sahip çıkmasını ve sandığa gitmeye davet ediyorum. Sandığa gitmeyen her oy ülke için telafisi mümkün olmayan tehlikelere gebedir. Yıllardır uyarıları dikkate almayanlar, her aykırı sesi vatan hainliği ile damgalayanlar şunu unutmasınlar ki 15 Temmuz gecesi Allah’ın takdiri ve milletimizin inayetiyle İç savaş tehlikesini bertaraf edebildik. İktidarın hatalarından ders almak gibi bir huyu maalesef yok. Geçmişte vatan topraklarımızı Çanakkale’de , Kocatepe’de,İnönü’de,Sakarya Meydan Muharebesi’nde düşmana geçit vermeyerek ulu önderimiz ve silah arkadaşları yüce Türk Milletini nasıl birlik ve beraberlik ruhu içinde savunduysa bizlerde onların izinden giderek olağan gücümüz ile dört bir yandan acımasızca gelen düşmanlara karşı son nefesimize kadar savaşacağız.

 

“BİLECİKLİ KARDEŞLERİME SÖZ VERİYORUM”

Ne yazıktır ki ulu önderimizin bize miras bıraktığı inkılaplarımız topraklarımız ve en önemlisi milletimiz büyük bir tehlike altındadır.Ülkemizin içinde bulunduğu tehlike durumunda hukuksuzluk yolsuzluk ve aşırı baskı baş göstermektedir. Bu hukuksuzluklara, yolsuzluklara ve aşırı baskılara karşıda sadece ulu önderimizin izinden giden cesurlar baş kaldırabilir. Bugün buradan varlığını Türk varlığına armağan etmiş birinci vazifesini “Türk istiklalini ve Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek” olarak belirlemiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının her zaman savunucusu olacağıma Bilecikli kardeşlerime söz veriyorum.”ifadelerine yer verdi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise yaptığı konuşmasında bazı vatandaşların seçim zamanlarında “kime oy verelim, oy verecek parti mi var” sözlerine atfen; “evet oy verecek parti var, İYİ Parti var, iyi ki de var” ifadelerini kullandı.

 

Aydoğdu konuşmasının devamında şunları aktardı:

 

“BİR ÜLKEYE GÖZLERİNİ AÇSIN DİYE İYİ PARTİ’Yİ KURDUK”

” Ülkem iyi yönetilmiyor. Sıfır sorun diye yola çıktık, maalesef bir tane iyi komşumuz kalmadı. Tabi şunu da ifade etmek istiyorum; Afrin’de çarpışan o kahramanlarımızı şükranla anmak istiyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ancak, şunu da kendime sormadan geçemiyorum ‘Biz buraya nasıl geldik?’Diyorlar ki: “Terör örgütü ile savaşıyoruz”.Peki o terör örgütünü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden kırmızı halılarla geçirip, götürüp oraya sokan biz değilmiydiik? Bu hükümet değilmiydi? Biz iyi yönetilmiyoruz, biz kötü yönetiliyoruz. Bir meçhule gidiyoruz. Ekonomimiz çok kötü durumda.Çekler,senetler havada uçuşuyor.İş yapamıyoruz,yapılamıyor.Kimsenin kimseye güvenci kalmamış bu ülkede.Bozüyük Kongremizde ifade ettiğim gibi,bugünde burada ifade etmek istiyorum; ben böyle bir Türkiye’ye gözlerimi açmamıştım.Ben daha özgür,daha demokratik ve daha güvenilir bir ülkeye gözlerimi açmıştım.Bugün benim torunum maalesef böyle bir ülkede gözlerini açtı.Artık kimsenin kimseden kokmadığı, hukukun üstünlüğü olduğu bir ülkeye gözlerini açsın diye İYİ Parti’yi kurduk.

 

“YENİ ŞEYDE HAYIR VARDIR”

Bana diyorlar ki:” sende mi Halil başkan?”evet bende.Çünkü bizim büyüklerimize saygımız,sevgimiz farklı bir şey, vatana,ülkeye bayrağa saygımız farklı bir şey.Ben vatan için,millet için,o şanlı Türk bayrağını havalandırmak için gözümü kırpmadan ayrıldım.Dedim ki; “yeni şeyde hayır vardır.” Yeni bir sistem,yeni bir genel başkan ve yeni bir yol.

 

“İYİ Kİ DE İYİ PARTİ VAR”

Değerli Bilecikliler, sizlere soranlara şunu söyleyin: “ hani dün diyorlardı ya,kime verelim?verecek başka bir yer mi var?” evet şimdi var. İYİ Parti var.İyi ki de İYİ Parti var.Yol açık,yol milletin,millet bu yolda yürümeye hazır.Gidip anlatacaksınız, gidip izah edeceksiniz.Ve inşallah 2019’da hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapacağız ve parlamenter sisteme geri döneceğiz.Birilerinin değil,milletin egemen olduğu sisteme geri döneceğiz.”

Ardından gerçekleştirilen seçimlerde İYİ Parti İl yönetiminde şu isimler görev aldı: Ahmet Gürses, Nazmiye Filiz, Mustafa Sadık Kaya,Server Yazıcı,Nurten Sarıçay Öz,Fikret Altınışık,Veysel Çanakçı,Mehmet Yılmaz,Birsen Okatan,Sabri Çobanoğlu,Hüseyin Güler,Soner Hızlı,Nesrin Buldu,Hakan Sakarya,Levent Atiktürk,Halil Sağlam,Birsen Aydın,Ercan Garip,Kenen Aksu,Hasan Şencan,Ömer Altın,Duygu Karaköy,Vedat Erkan,Taner Uçar,Serdar Demirkapı,Meral Varlık,Mithat Şişli,Soner Şahin,İbrahim Doğan,Arzu Gümüş Filoğlu,Volkan Avcı,Halil Şahin,Hasan Şafak.

KONGREYE YOĞUN İLGİ

Diğer yandan kongreye CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye Meclis üyesi Seyfi Özgen, İl Genel Meclis üyesi Hikmet Turan, CHP Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Hüseyin Korkman,TSO Başkanı Mefail Ateş, Bilecikspor başkanı Harun Dilek,Esnaf Odaları Başkanı Halit Gölcan, MHP Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli, STK Temsilcileri ve çok sayıda partili ve davetlilerin katıldıkları kaydedildi.

 

Başkan Gürses: “Koltuk Sevdalısı Olmadık!”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin