64 Yıllık Çömlek Ustası Deneyimlerini Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde yaşayan ve mesleğinde 64 yılı geride bırakan 76 yaşındaki çömlek ustası Salim Yaşar, ömrünü verdiği mesleğinin inceliklerini müzede paylaşıyor.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehirler Müzesi’nde, “Geçmişimizi Yaşatıyoruz Projesi” kapsamında düzenlenen Ehli Sanat programı çerçevesinde üç günlüğüne davet edilen Yaşar, özellikle gençlere toprak sevgisini aşılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen “sanatçı tanıtım kartı” sahibi de olan Yaşar, elleriyle yoğurup şekillendirdiği toprak vazo, biblo, su testisi ve tarihi kişilerin portrelerini yapan Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çömlekçiliği çok seviyorum. Küçük yaşımdan bu yana yapıyorum. Yurtdışına gittim. 15 yıl Almanya’da, 5 yıl Vietnam’daki insanlara bu çömlekçiliği öğrettim. Geldim ülkeye oradaki tecrübelerimi de uygulamaya başladım. Köyümde bu işi yapan 30 atölye var. Çömlekçilik krizlerden etkilenmiyor. Plastiğin girmesiyle ülkemizde 40 yıl önce çömlekçilik azaldı. Şimdi artık eskiye dönüş var.” ifadelerini kullandı.

 

Yaşar, pazar gününe kadar müzeye gelen ziyaretçilere çeşitli gösteriler sunacak.

64 Yıllık Çömlek Ustası Deneyimlerini Anlattı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin