Yöresel Ürün Kırsal Kalkınma ”Yeniköy” projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, İl Özel İdaresi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) katkı ve destekleri ile yapılan Yöresel Ürün Kırsal Kalkınma ”Yeniköy” projesinin yer aldığı satış yerleri düzenlenen törenle açıldı.

Vali Bilal Şentürk, merkez Yeniköy’deki açılışta, Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneği üyelerinin kendisini ziyaretlerindeki heyecanı gördüğünü, onlardan daha fazla kendisinin heyecan duyduğunu anımsatarak, girişimci kadınların istek ve samimi gayretleri sonucu ürettikleri ürünleri hak ettiği değerde satabilme imkanı sağlayan tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tesisin, yöresel anlamda üretilen ürünlerin hak ettiği değeri bulabilmesi için Bilecik’in ekonomisine, turizmine ve kadın girişimcileri cesaretlendirmek adına da örnek bir proje olacağını ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Buranın tarihi kimliği var. Bulunduğumuz güzergah Ertuğrul Gazinin otağını kurduğu Söğüt’ten daha sonra Osmanlı İmparatorluğuna dönüşüp Bilecik’i aldığı güzergah. Herhalde bu yollardan geçti atalarımız, büyüklerimiz. Dolayısıyla böyle anlamı ve kimliği olan yerde ürettiğimiz ürünü satacağız. Bu işin iki ayağı var. Bir üretim ayağı, birde satış boyutu var. Bilecik’te yine üniversitemizle beraber BEBKA (kalkınma ajansı)nın desteklediği, Ahilik geleneği ve kooperatifleşmeyi yaygınlaştırma projesini yürütüyoruz. Bizim kültürümüze ait ama evrensel değerleri de tam anlamıyla kapsayan Ahilik geleneğini, bu topraklarda yaşayan bizler de ecdadımızın getirdiği o değerleri bir miras olarak yeni kuşaklara aktarmak, yeniden o kültürümüzü çağın gerektirdikleriyle de uygun hale getirerek geleceğe taşımak üzere burada bir prova yapalım istiyoruz. Hayme ana otağı bu anlamda bir uygulama örneği olsun. Proje, Bilecik’in ekonomisine, kültürüne ve yeni girişimcilere cesaret verecek şekilde başarılı olacaktır.”

Milletvekili Selim Yağcı da bölgenin potansiyeliyle projenin gerçek anlamını bulacağını belirterek, güzergahın Söğüt yolu üzerinde bulunduğunu ve yılda yaklaşık 1,5 milyon insanın bu güzergahı kullandığını kaydetti.

Dernek Başkanı Necla Türker de projenin gerçekleşmesi sırasındaki aşamaları anlatarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Milletvekili Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve protokol üyeleri, yöresel ürünlerin yer aldığı satış yerlerini gezerek, girişimci kadınlardan bilgi aldı.

Yöresel Ürün Kırsal Kalkınma ”Yeniköy” projesi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin