YILIN EN İYİ ŞEHİR MÜZESİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2018’ proje yarışmasında, Bilecik Belediyesi “Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi” ile ‘Umut Işığı’ temalı paydaş ödülleri kategorisinde Bilecik’e ödül getirdi.

300 projenin yer aldığı yarışmada Bilecik Belediyesi ‘Yılın Şehir Müzesi’ dalında ödüle layık görülerek, yeni bir başarıya imza attı.

 

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ve Milletvekili Selim Yağcı’nın katkıları ve yakın takibi ile şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, En İyi Şehir Müzesi kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

 

Bilecik Belediyesi’nin Gelenek ve Göreneklerini yaşatmak üzere; ‘’Sağlıklı Şehir- Sağlıklı Gelecek’’ sloganıyla yola çıktığı yarışmada; 81 şehrimizde yaşayan tema çalışmaları ele alınırken, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi de büyük bir ödül daha kazandı.

Türkiye’nin 81 ilindeki merkezi ve yerel yönetimler, ticari ve sektör örgütleri, sivil toplum örgütleri, birlikler ve akademisyenlerin projelerini sunulduğu ve Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2018’, İzmir’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

Sabancı Kültür Saray’ında gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda kurum, kuruluş ve STK temsilcisi katıldı. Şehir paydaşlarının proje ve uygulamalarının değerlendirilerek ödüllendirildiği tören bu sene 3 farklı kategoride yapıldı.

 

Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri kategorisinde 20, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödülleri kategorisinde 4, Özel Ödüller kategorisinde ise 3 proje Değerlendirme Komiteleri tarafından ödüle layık görüldü.

 

Bilecik Belediyesinin , Şehrin geleneksel kent kültürünü, örf adetlerini gelecek nesillere aktarmaya yönelik sürdürdüğü “ Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi çalışmaları, ‘Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri’ kategorisinin “Yılın Şehir Müzesi” dalında tüm şehirlere örnek gösterilerek ödüllendirildi.

 

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ödül törenine Bilecik Belediyesi’ni temsilen katıldı ve ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2018- Yılın Şehir Müzesi ‘ödülünü, Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akıncı’dan aldı.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, ödül töreninde yaptığı konuşmada; ‘’Öncelikle şehrimize böyle bir eserin kazandırılmasında emeği olan Belediye Başkanımız Nihat Can ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir ödülü almamızda ve ilimizin böyle bir eserin kazandırılmasında kendilerinin emekleri çok. ‘Şehrin için ne yaptın? Tüm Türkiye’ye Örnek Ol’ sloganıyla düzenlenen ‘Yaşayan Şehirler’ ödülünü Sağlıklı Şehir- Sağlıklı Gelecek misyonuyla Bilecik’te yaşatmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bilecik’in inanç turizmi dahil 2012 yılı sonuna kadar 8 bin ziyaretçisi olmasına rağmen Yaşayan Şehir Müzesinin faaliyete geçmesinden 9 ay sonra yaklaşık 50 bin ziyaretçinin sadece Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret ettiğini biliyoruz. Yaşayan Şehir Müzesinin Turizme olan katkısı son derece mutluluk verici bir durum. Aynı zamanda şehrimizin tanıtımı ve geleceği için de umut ve mutluluk verici. Son olarak şehirleri için hazırladıkları yararlı projelerle ödül almaya hak kazanan diğer katılımcıları da başarılarından dolayı tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

YILIN EN İYİ ŞEHİR MÜZESİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin