YİĞİTLER MEYDANA ÇIKTI, HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te bu yıl ikincisi düzenlenen güreş festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde yiğitler Bozüyük’te kurulan er meydanına çıkarken Bozüyük Belediyesi Dünya ve Avrupa şampiyonlarını ağırlayarak başarılı bir organizasyona daha imza attı. Zorlu mücadelelerin ardından Rıza Yıldırım Altın kemerin sahibi olmaya hak kazandı.

Dün kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan program ile başlayan Bozüyük Belediyesi Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivali bu gün de kapalı spor salonunun önündeki çim sahada düzenlenen güreş müsabakaları ile devam etti. Dünyaca ünlü milli güreşçilerin katıldığı festivalde Bozüyüklüler gün boyu ata sporumuz güreşi ustalarından izleme fırsatı buldu. Türkiye Karakucak Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan festivalde müsabakalar toplam üç kategoride düzenlendi. Er meydanında ilk olarak minik güreşçiler ter dökerken ardından yıldızlar kategorisi ile devam eden festival büyüklerin gösterileri ve sonrasında düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

 

 

Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden festival programında konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Güreş bizim ata sporumuzdur. Güreş, Türkün cengaverliğinin mindere, çimene yansımasıdır. Ve aynı zamanda çok asil bir spor dalıdır.  Her ilçeden, her köyden, her mahalleden nice yiğitler çıktı. Dünya’da sırtı yere getirilemeyen pehlivanlarımız vardır. Uluslararası alanda dünya meydanlarında bayrağımızı spor adına ilk defa pehlivanlarımız dalgalandırmıştır. Bu pehlivanların sırtını sadece ölüm yere getirmiştir. Bu vesile ile güreş tarihimizde yer etmiş, rahmetle andığımız pehlivanlarımızı burada sizlerin huzurunda bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Hasan Yaman ise “Geçen yıl ilki yapılan Güreş Festivalimizde güreş adına atılan tohum bu yıl filizlendi. Bu programa 600’e yakın sporcunun katılması ile çok yakından bizlerde buna müşahede ediyoruz. Güreş ata sporumuz. Güreşin çok önemli iki ayağı var; birisi fiziki güç, bedeni güç, zeka, taktik ve hüner. Diğer önemli ayağı ise güreşin kendi içerisinde oluşturduğu ahlaki kurallar, ilkeler, felsefesi ve prensipleri. Yani bir yandan bedeni terbiye ederken diğer yandan ruhu terbiye eden ata sporumuz güreş. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya ve çalışma arkadaşlarına, bu etkinliğe katkı ve destek veren sporcularımızı, kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu yıl ikincisi oldu, yüzlercesi olup daha geleneksel hale gelecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda güreş ağalığını üstlenen Sayın Mehmet Bayram’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Bu müsabakaların bir kaybedeni olmuyor, çünkü buradaki coşkuyu, heyecanı yaşamak her zaman bir kazanç. Sporcularımıza başarılar, hemşehrilerime iyi seyirler diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Tv programcısı Ömer Döngeloğlu dua yaptırarak festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bozüyük er meydanında gün boyu yapılan müsabakalar sonunda miniklerde; 25- 30 kg’da Enes Temel, 35 kg’da Ebubekir Erez, 40 kg da Melih Kata, 45 kg’da Tahir Özgün, 50 kg’da M. Nuri Taşkıran, 55 kg’da Emrullah Yaş, 60 kg da Fatih Yusuf Kahraman, 65 kg’da M. Alperen Demir, 70  kg’da Emiralp San, 70-85 kg’da Ege Ziya Şakrak, Yıldızlar kategorisinde; 40-45 kg da Ertuğrul Gürer, 50 kg da Halil Gökdeniz, 55 kiloda Hacı Ramazan Konak, 60 kiloda Ömer Faruk Doygun, 65 kiloda Oğuzhan Sarıkaya, 70 kiloda Esat Ardıç, 75 kg’da Yusuf Kurban Büber, 80 kg’da Serhat Bilicitürk, 80+100 kg’da Ömer Ağtaş, Büyükler Kategorisinde; 55-60  kiloda Ali Karabağ, 65 kiloda Kemal Karabağ, 70 kiloda Haydar Yavuz, 75 kiloda Mustafa Kaya, 80 kiloda Ender Coşkun, 90 kiloda Bekir Demirtaş, 90-130 kg Baş Pehlivanlık müsabakalarında da Rıza Yıldırım Altın Kemerin sahibi oldu.

Bozüyük Belediyesi Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivali’ne Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı,  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, sevilen Tv programcısı Ömer Döngeloğlu, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Güreş Ağası Mehmet Bayram, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve güreş severler katıldı.

 

İzleyenlerin büyük bir keyif aldığı müsabakalarda Bozüyük Belediyesi tarafından alanda bulunanlara yemek ikramında bulunuldu. Festival, müsabakaların bitiminde  yapılan ödül töreni ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

 

Gün boyu devam eden festival Tek Rumeli Tv’den canlı olarak yayınlanırken programda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile bir röportaj gerçekleştirildi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Bakıcı, izleyenlere Bozüyük’ün tarihi, festival ve Bozüyük’teki spor etkinleri hakkında bilgi verdi.

YİĞİTLER MEYDANA ÇIKTI, HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin