YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın önerisiyle her yıl ramazanın 15. gününde değerlendirilen Dünya Yetimler Günü”nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı organizasyonuyla dünyanın farklı bölgelerinden Bilecik’e gelen yetimler, iftarda bir araya geldi.

Düzenlenen programa, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Koçyiğit ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

 

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, “52 ülke hariç dünyada bilinen 200 milyon yetim çocuğumuz bulunuyor. Bu rakama 52 ülkenin yetim çocukları da eklenince, yetim çocuk rakamı 400 milyonu geçiyor. Bu maalesef dünyamızın açık hava yetimhanesine dönüştüğünün de bir göstergesi.” dedi.

Yıldırım, “İHH İnsani Yardım Vakfımız, her ay düzenli olarak 54 ülkede 90 bin yetim çocuğumuza ve dönemsel olarak 135 ülkede 800 bin çocuğumuza destek veriyor. Ailelerini tamamen kaybeden çocuklarımız için 12 ülkede 36 adet yetimhanemiz bulunuyor. Bizler de Bilecik İHH olarak ilimizde yetim sponsorluğu kapsamında, 42 çocuğumuza il dışında ise 70 çocuğumuza düzenli olarak destek vermeye çalışıyoruz. Gönüllü kardeşlerimizin ve değerli bağışçılarımızın sayesinde bir çocuğumuzun yüzünü güldürebilirsek, bir kardeşimizin elinden tutup ona sahip çıkabilirsek ne mutlu bizlere.

 

Ancak şunu da itiraf etmek gerekiyor. Yabancı misyoner kuruluşlar dünyada şu an bizlerden daha çok fazla sayıda yetim çocuklarla ilgileniyor. Islah etmek adına bozgunculuk yapma karakterine sahip olan misyoner kuruluşlar maalesef bu çocuklarımızı her türlü kirli fikir ve emellerine alet edebiliyorlar. Onun için bizlerin bu konuya daha çok eğilmesi ve çalışma yapması gerekiyor. Bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir diyen yüce bir inancın fertleri olarak bizler; her daim iyilerin yanında ve kötülerin karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin