YAĞIŞLAR KİRAZ ÜRETİCİSİNİ VURDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kiraz hasada başlandığı bu günlerde Bilecik’te etkili olan sağanak yağışlar kiraz üreticisini olumsuz etkiledi. Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle kirazlarda çatlaklar meydana gelirken ağaçlardaki meyvelerde dökülmelerde görüldü.


Bilecik genelinde 24 Bin 400 dekar alanda üretimi yapılan kiraz yıllık ortalama 7 Bin 200 ton mahsul vererek Bilecikli çiftçilere büyük bir gelir kapısı oluyordu.

 

Kiraz ihracatının azalması ve iç pazarda ürünlerin değer görmemesinin yanı sıra yaşanan doğal olayların da  ürünlere zarar vermesi çiftçinin ümitlerini tüketti.

 

Zor şartlar altında üretimini sürdürmek için emek harcayan kiraz üreticileri konuyla ilgili yetkililerden destek bekliyor.

 

Üretici M.Ş. de aşırı yağışlar nedeniyle kirazın döküldüğünü ve çatladığını belirterek, “Bu sene yarı yarıya verim kaybı yaşadık diyebiliriz. Üretim maliyetleri zaten çok yüksek yaşanan bu doğal olaylarda karımızı iyice eritti. Bizler kirazı bu hale getirene kadar yaklaşık 10 işlemden geçiriyoruz ve bunların hepsi çok büyük maliyetlere yol açıyor. Bölge bir çok üretici arkadaşımız ağaçlarını sökmüştü. Bu sayı önümüzdeki günlerde artmaması ve üretimin durmaması için yetkililerin düğmeye basması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

YAĞIŞLAR KİRAZ ÜRETİCİSİNİ VURDU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin