Vatandaştan elektrik direği tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Merkeze bağlı Dere Şemsettin Köyü arazisinin içinde bulunan, vatandaşa ait tarlaya OEDAŞ tarafından yüksek gerilim hattı direği dikilince vatandaş isyan etti.

Yetkililerden özellikle Vali’ye çağrıda bulunan ve yardım isteyen, 118 Ada 51 parseldeki tarlasına dikilen yüksek gerilim hat direklerinin kaldırılmasını isteyen vatandaş Necmettin İman,  yol kenarına veyahut orman arazine dikilmesini istedi.

Tarlanın sahibi olan vatandaş Necmettin İman, “Sayın Cumhurbaşkanımız ekin diyor fakat biz bir şeyler üretmeye çalışırken, ne yazık ki bazı kurumlar engel oluyor” ifadelerini kullanarak tepkisini gösterirken, yetkililerden bu sorunun çözülmesini talep etti.

İman, “Değerli OEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Lütfen şu gördüğünüz yüksek gerilim hattı direklerini yol kıyılarına dikin. Ormanların içine dikin. Orman 12 metre, yol 9 metre yok bile ve ilerisi de orman. Siz geliyorsunuz, köylünün arazisinin tam ortasından geçiriyorsunuz. 7-8 araziyi perişan etmişsiniz. Onların üzerinden yüksek gerilim hattı geçiriyorsunuz. Köylüyü lütfen düşünün. O yüzden de rica ediyorum. Bakın burada Telekom direği vardı. Türk Telekom’a dilekçe verdim, kaldırdı. İşte bakın şuradan hat çekti. Şuraya çekti ve oradan, kıyıdan götürdü. Bizim arazimizi mahvetmemek için. Sayın Cumhurbaşkanımız ekin diyor, fakat biz bir şeyler üretmeye çalışırken, ne yazık ki bazı kurumlar engel oluyor. Lütfen engel olmayın. Sayın Vali’mden de rica ediyorum. Bu direği lütfen kaldırsınlar” dedi.

 

   

Vatandaştan elektrik direği tepkisi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin