Valilikte Kritik Toplantı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Valisi Bilal Şentürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda kamu kurumları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Baro Başkanı Halime Aynur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hatice Dost, ilgili kamu kurumları temsilcilerinin katıldığı toplantı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen toplantıda;
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca başlatılan ve 75 maddeden oluşan 20201-2021 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı ile valiliklere verilen görev ve sorumlulukların uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasında etkinliğin koordinasyonun artırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amaçlandığı, Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan kurumların 2019 yılı verileri değerlendirildiği, mevcut duruma ilişkin analiz yapıldığı, il ve ilçelerdeki Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamındaki olay ve başvuru sayıları, tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için planlanması gereken tedbirler görüşüldüğü,  şiddet önleme merkezine polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili öfke kontrolü gibi önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, üzerlerine düşen sorumlulukların gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldığı bildirildi.
Vali Şentürk, toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddette önce kaynağına inilmesi gerektiğini belirterek, toplantıda şiddetin önlenmesi, önleyici ve adli boyutta uygulanacak yasal tedbirlerin en iyi şekilde koordine edilerek uygulanmasında yapılması gereken konuların değerlendirildiğini söyledi.
Kadına yönelik şiddet mağdurunun korunmasının yanında, bir taraftan da şiddet uygulama potansiyeli olanlara karşı da etkin tedbirlerin geliştirilmesi gerektiğini değerlendirdiklerini ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:
”Şiddetin her çeşidi hoş görülmeyecek ve önlenmesiyle ilgili olarak kamu otoritesinin, STK ve gönüllü çalışanların da devrede olması gereken bir konu. Biz her türlü canlıya uygulanan şiddete karşı ortak bir tavır sergilememiz gerektiğini net olarak vurguluyoruz. Kadına yönelik şiddette önce kaynağına inilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bir süreç işi. Şiddetin temelinde sevgi ve merhamet duygusunun yeterince gelişmemiş olmasının yattığını bilerek, bu duyguları geliştirecek adımların öncelikle atılması gerekir. Yürüttüğümüz kurumsal faaliyetlerimizin içerisine eğitim faaliyetlerimizin içerisine sevgi ve merhamet duygusunun ve aile kavramının öne çıkarılarak, anneye ve kadına hak ettiği değeri verecek, koruyacak ona zarar gelmesini engelleyecek tedbirleri geliştirmeliyiz. Kurumların sorumluluğunun ötesinde STK ve basının da destek ve katkısını bekliyoruz. Toplumda barıştıracak, kaynaştıracak ve uzlaştırıcı olacak herkesi bu çalışmalarımızın içerisinde olmalarını istiyoruz. Sağlam aile, sağlam bir toplumsal yapıyı, sağlam bir toplumsal yapı da sağlam bir aile yapısını beraberinde getiriyor. Temennimiz, ilimizde ve ülkemizde kadına şiddetin yaşanmaması, yaşanmadan şiddet uygulama noktasına gelmeden, çözüm mekanizmalarının devreye girmesidir.”
Vali Şentürk, Bilecik’te Şiddet Önleme Merkezinin ve Kadın Sığınma Evinin de hizmet verdiğini sözlerine ekledi.
Valilikte Kritik Toplantı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin