Vali Şentürk: ”Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Söğüt ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Şentürk, Hamidiye İdadisi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, İl Özel İdaresinin geçmişte standartların üzerinde hizmet yaptığını anımsatarak, hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Seçilen muhtarlara yeni görevlerinde başarılar dileyen Vali Şentürk, ”Bu topraklar sıradan topraklar değil, dolayısıyla burada yaşayan insanlar da sıradan değil. Bu topraklar 700 yıllık bir imparatorluğun kuruluşunun gerçekleştiği yerler. Söğüt, 82 milyon için çok şey ifade ediyor. Bilecik başta olmak üzere Söğüt’e de özel dokunuşlar ve özel hizmetler yapmak isteriz. Gayret ve çabalarımız bu yönde.” dedi.

 

Hizmetleri icra ederken en önemli yardımcılarının kaymakamlar, belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları, kamu kuruluşları ile halkın olacağını ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:

 

”Devlet olarak en ağır yükü biz çekerek, taşın altına elimizi koyarız ama vatandaş ve muhtar olarak herkes kendi üzerine düşeni yapmalıdır. Ortak bir anlayış ile hep beraber buradaki kamu hizmet standardını en yüksek seviyeye çıkartmalıyız. Kamu hizmeti taşınan her noktada insanlarımız, her şeyin en iyisine müstahaktır. Bizde en iyisine ulaştırmak durumundayız. Bu bizim hedefimiz ve idealimizdir. Ne kadar iyi hizmet yapmış isek, insanların kalbine o kadar iyi intibalar bırakmış oluruz. Başka hiçbir kişisel hesap ve yaklaşımımız olamaz. Kamu görevini, kamu hizmeti anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkesi bu amaçta birleştirme gayesi içinde olan bir anlayış sergilemeliyiz. Hep beraber, hizmetleri yaparız. Muhtarlarımız da, işini ne kadar iyi yapıyorsa o kadar kıymetiniz olur, bizde öyleyiz.”

– ”Kaynakları etkin ve verimli kullanacağız”

Vali Şentürk, kamu hizmetlerini yaparken önceliklerinin kamu kaynaklarının, ihtiyaçların önceliğine ve aciliyetine göre kullanılacağını belirtti.

 

Temel hedeflerinin, önceliklerinin insan hayatının, güvenliğinin sağlanmasına dönük, ama hayat konforunu artırmaya yönelik hizmetlerde de mevcut kaynakları etkin ve verimli kullanarak, hizmet edeceklerini dile getiren Vali Şentürk, şunları ifade etti:

 

”Bizim amacımız insanlara hizmet etmek ve onları kazanmaktır. Biz ne kadar çok insanı mutlu edersek, ne kadar çok insana katkı sağlarsak o kadar mutlu oluruz. İşimizi daha iyi yapmış oluruz. Ama toplumumuzun huzurunun bozulmasına yönelik adım atanlar varsa onlara da kararlılıkla fırsat vermeyiz. İnsanımızın sağlığı, can güvenliği her şeyin önündedir. Mağdurun hakkını korumak, haksızlığa fırsat vermemek devlet kurumlarının temel görevidir. Etkili bir diyalog kurmak suretiyle köylerimizde de yüksek bir standart sağlamak istiyoruz. Gelir getirici mahiyette arazileri değerlendirebilir, farklı alternatif ürünler üretebiliriz.”

– ”Gurbetteki hemşerilerimizin bir ayağı burada olsun”

Hedeflerinin gurbette olan insanların memleketleri ile bağlarını koparmamaları ve bir ayaklarının burada olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini anlatan Vali Şentürk, atalarından kalan toprakları ekip, biçmelerini istediklerini söyledi.

 

Vali Şentürk, gelir getirici, maliyetsiz ceviz gibi farklı ürünlerle arazilerini değerlendirerek, belirli periyotlarla yaz mevsiminde gelerek hem bütçelerine katkı sağlayabileceklerini hem de arazilerini sahipsiz bırakmamış olacaklarını belirterek, ”Köyün içindeki standartların düzgün olması önemli, temizliğe riayet ediliyor olması önemli ve temel alt yapı hizmetlerinin verilmiş olması önemli. Buranın tarihi bir misyonu var.” diye konuştu.

 

Muhtarların istek ve taleplerini ilettiği toplantıya, Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı İsmet Sever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İdari ve Denetim Müdürü İsmail Hakkı Elmas ve ilgililer ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Vali Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçlarında tam puan alan Söğüt Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Nam’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

Daha sonra Kaymakam Öztürk ile birlikte Çelebi Sultan Mehmet Camisi bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Şentürk, 100 yataklı kız yurdu ile sağlık meslek lisesi spor salonu inşaatında incelemede bulundu.

 

Vali Şentürk, ayrıca Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığında, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut ile birlikte teknik sürüş eğitimi ve diğer eğitim alanlarındaki eğitimleri izledi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vali Şentürk: ”Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanacağız”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin