Vali Şentürk açıkladı: “Bilecik’te vaka sayıları artıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Covid-19 Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge gereği Bilecik’te koronavirüs denetimi gerçekleştirdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şentürk, Bilecik’te vaka sayılarının günlük 30’u bulduğunu aktardı.

Vaka sayılarının önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapıldığını ancak vatandaşların da tedbirlere uyması gerektiğini dile getiren Vali Şentürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

BİLECİK’TE GÜNLÜK YAKLAŞIK 30 VAKAYA ULAŞTI

Vakaların güncelliği değişiklik arz ediyor. Bir rakam ortaya koymamızın çok anlamlı olmadığını değerlendiriyoruz. Global rakamları sağlık bakanlığımız açıklıyor ama biz şunu bilelim ilimizdeki ve çevremizdeki artışa paralel olarak ilimizde de vakalar artıyor. Değişkenlik arz ediyor gün günü tutmuyor ama vakalarımız günlük 20 ve 30 lu sayılara kadar geldi. Bunun önüne geçmemiz lazım Şimdi bu rakamları bizim daha aşağılara indirmemiz gerekiyor. Bu hassasiyeti hep beraber göstereceğiz inşallah.

GEVŞEK OLMAYACAĞIZ!

Ölen insanlarımız var, virüsle şuan da mücadele eden çok zor şartlarda olan insanlar var. İster miyiz bizden birisi olsun, tanıdığımız bir insan olsun. Bu kadar mı gevşek olacağız, yok böyle bir şey.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ

Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar özellikle pozitif vakalar, evde takibi yapılanlar ve temaslı vakalar var birde biliyorsunuz. Yani kişinin pozitif vakayla temaslı olduğu kesinleşmiş çıkıyor düğüne gidiyor olmaz. Bunların en ağır şekilde cezalandırılacağının da bilinmesini istiyoruz.  Bunca uyarılara rağmen halen hassassiyeti göstermeyen ve bu çalışmaları sabote eden, toplum sağlığını riske eden insanların gözünün yaşına bakmayacağız. Uyarımız, para cezamız iş yeriyse iş yeri kapatma cezasına, adli işlem yapılması noktasına kadar gidecek çalışmalar var.


İLGİLİ HABERLER:

Vali Şentürk açıkladı: “Bilecik’te vaka sayıları artıyor”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin