VALİ KIZILKAYA’NIN 15 TEMMUZ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kızılkaya, mesajında, yüzyıllardır Türk yurdu olan Anadolu topraklarını korumak için pek çok kez mücadeleye girildiğini, 15 Temmuz şehitlerinin de bu vatan uğruna kanını akıtan kahramanlardan olduğunu belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tarihinde daha önce hiç karşılaşmadığı türden alçak bir darbe girişimine maruz kaldığını kaydeden Kızılkaya, “Devlet içerisinde konuşlanmış bir grup hain, kendi halkına silah doğrulttu. Fakat kahraman Türk milletinin kararlılığı ve vatanseverliği, hainleri püskürtmüş ve 15 Temmuz’u dirilişin sembolü yapmıştır. 15 Temmuz’da kahraman milletimizin cesareti ve mücadelesiyle vatanımızın istikbalini sabote etmek amacıyla Fetöcü hainlerce yapılan alçaklığın önüne geçilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan bu haince oyuna yine Türk Milleti ‘dur’ demiş ve kurulan planları bozmuştur.” ifadesini kullandı.

15 Temmuz’da binlerce kilometre uzaktan ateşlenen ihanet fitilinin hainleri harekete geçirdiğini ifade eden Kızılkaya, şunları kaydetti:

“Fakat milletimizin dirayeti, içimizdeki hainlerin kana bulanmış alçak amellerini alt üst etmiştir. Her şeye rağmen hiçbir şey, Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin kararlı duruşu ve vatan sevgisinin üstesinden gelememiştir ve gelemeyecektir. Bugün, 21. yüzyılda bizlere düşen en önemli görev, Malazgirt’ten milli mücadeleye, 15 Temmuz’dan sınır dışı harekatlara kadar kutsal Anadolu toprağını canıyla kanıyla bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizin bıraktığı bu mirası yani Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kalkındırmak ve güçlendirmektir.”

VALİ KIZILKAYA’NIN 15 TEMMUZ MESAJI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin