VALİ BÜYÜKAKIN:“ÜLKEMİZE KUMPAS KURMAK İSTEYENLER HAK ETTİKLERİ YERDELER”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz hain darbe  girişiminin millet iradesiyle önlenmesinin yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de programlarla kutlandı.

Binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda protokol konuşmaları yapıldı.

Bu memleketin gerçek askerleri burada, bu memleketin gerçek polisleri burada, bu memleketin gerçek memurları, sizlerin hizmetkârlarınızın meydanda olduğunu belirten Bilecik Valisi Tahir Büyükakın:“Hainler ise bu memlekete kumpas kuranlar, bu memleketi Suriye’ye, bu memleketi Libya’ya, bu memleketi Mısır’a, bu memleketi geri ülkelere çevirmek isleyenler, ülkemize kumpas kurmak isteyenler ise hak ettikleri yerdeler.”dedi.

Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bu memleketin gerçek askerleri burada, bu memleketin gerçek polisleri burada, bu memleketin gerçek memurları, sizlerin hizmetkârlarınızın hepsi burada. Hainler ise bu memlekete kumpas kuranlar, bu memleketi Suriye’ye, bu memleketi Libya’ya, bu memleketi Mısır’a, bu memleketi geri ülkelere çevirmek isleyenler, ülkemize kumpas kurmak isteyenler ise hak ettikleri yerdeler. Allah’ın izniyle bu memlekette bu nöbet sürdüğü müddetçe, bu memleketin evlatları gözünü kırpmadan nöbetini tutuğu gözünü kırpmadan ölüme gittiği müddetçe; ne bu bayraklar inecek, ne bu ezanlar susacak, ne ülkemizi bölebilecekler, ne de bizi esir edebilecekler.

Geçen sene bugün hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde onun çağrısıyla hepimiz tek yürek olduk. Silahların karşısında, tankların karşısında, helikopterlerin uçakların karşısında; tek yürek olduk, tek yumruk olduk. Gözümüzü kırpmadık. Tam 249 evladımız şehit oldu. Bin 391 evladımız gazi oldular. Ben onların aziz anıları önünde saygıyla eğiliyorum ve onları rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Değerli aileleri unutmasınlar ve bilsinler ki; her birimiz onların evladıyız. Bu vatanın tüm fertleri, bu vatanın tüm evlatları şehitlerimizin evlatlarıdır. Şehitlerimizin yakınlarının evlatlarıdır. Şehit ailelerimizin evlatları ise bu vatanın evlatlarıdır, bizim evlatlarımızdır. Ben buradan bütün dünyaya bir kez daha sesleniyorum ki; “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.”

VALİ BÜYÜKAKIN:“ÜLKEMİZE KUMPAS KURMAK İSTEYENLER HAK ETTİKLERİ YERDELER”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin