ULUSAL EGEMENLİK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’ dan doğan güneş ile yanan bağımsızlık ateşi Havza, Erzurum ve Sivas’ tan sonra Ankara’ ya ulaşmış tüm yurdu sarmıştır.

23 NİSAN 1920 EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN olduğu bir gündür. Tam 100 yıl oldu. Ankara’ya ulaşabilen 115 millet temsilcileri (vekilleri) 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisini büyük bir coşku ve sevinçle açtılar. Bu Gazi Meclis yeni bir devletin, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN temelidir. Yoktan var edildi.

Nasıl yapıldı?

Bir kişinin aklı ile değil, hep ortak akıl ile başarılmıştır. Dünya da eşi ve benzeri olmayan bir meclistir, Türkiye Büyük Millet Meclisi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde bağımsızlık savaşı emperyalistlere karşı kazanılmış ve yeni bir laik devlet, TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurulmuştur.

Ancak günümüzde egemenlik kayıtsız şartsız milletin midir?    Bu 100 yıllık süreçte egemenlik milletin elinden alınmış mıdır?

Bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde 600 milletvekili var. Ancak bu vekillerimiz halkımızın egemenlik haklarını yeteri kadar kullanabiliyorlar mı?

Bu günkü Türkiye Büyük Millet Meclisi gerektiğinde bağımsızlık savaşını verebilir mi?

Bu anlamlı günümüzü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyorum. Milletin iradesinin egemen olduğu nice 100 yıllar dileklerimle.

Saygılarımla.
Hüseyin Korkman


İLGİLİ HABERLER:

 

ULUSAL EGEMENLİK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin