ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümü çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokol üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden törenlerde İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:“Tarihimizin parlak sayfalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğuyla bir kez daha “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu çok özel gün, aydınlık geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza, gençlerimize, ülkemize ve milletimize kutlu olsun.

23 Nisan, asil bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından, birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gün olmuştur. Milli egemenliğin muhteşem bir şekilde tecelli ettiği bu günün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ve güçlenmesine vesile olması, en büyük dilek ve temennimizdir. Vatanımızın tehlikede olduğu o buhranlı günlerde bağımsızlık sevdasıyla kurulan TBMM, birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak ülkemizin ve milletimizin ufkunu aydınlatmış, milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümesini ve bugünlere ulaşmasını sağlamıştır.

Millet iradesini temsil eden Gazi Meclis, 15 Temmuzda da dış güçlerle iş birliği yapan hainlerin saldırısına maruz kalmış, millet iradesi bir kez daha yok edilmek istenmiştir. Ancak Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran aziz Türk Milleti, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle sokaklara dökülerek meclisine, bağımsızlığına, iradesine sahip çıkmış, bu ülkede egemenliğin sadece kendi uhdesinde olduğunu dosta düşmana bir kez daha haykırmıştır.

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.” temel ilkeleriyle 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da TBMM’nin kurulduğu bu anlamlı günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamak da ülkemiz ve milletimiz için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Zira bu gün, çocuklarımızın bayramıdır. Çocuklarımız, geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, bizim aydınlık geleceğimizdir. Yüreklerinde sevgi, barış, dostluk, kardeşlik duyguları yeşeren yavrularımız da bu anlamlı bayramı, dünya çocuklarıyla birlikte ‘dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı’ olarak kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktadırlar.

Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızın okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, eleştirilerde bulunabilen, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiklerini gördükçe sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız daha da artmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, en içten dileklerimle kutluyorum.”

Öğrencilerin şiir okuması ve Osmangazi anaokulu halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda Osmangazi Ortaokulu öğrencileri arasında ”çuvalla yürüme”, ”yumurta taşıma” ve ”elma yeme” yarışması düzenlendi.

Kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin