VAKA SAYILARI AZALIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun’da koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, salgının seyrinde düşüş gözlendiğini ve ilave tedbirlerin alınmayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Samsun’da gerçekleştirilen Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya ve Sinop ilinin ele alındığı Bölge Değerlendirme Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde de vaka sayılarının bazı iller dışında düşüşte olduğunu söyleyen Fahrettin Koca, ağır hasta sayısındaki artışa dikkat çekti.

“3-4 İL DIŞINDA VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ VAR, YENİ TEDBİRLER OLMAYACAK”

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada gelen, “İlave tedbirler alınacak mı?” sorusu üzerine ise, “Şu an alınan kararlar dışında ilave bir yasak düşünülmüyor. Sert tedbirler gündemde yok.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye genelinde 3-4 il dışında vaka sayılarında önemli oranda düşüş olduğunu ifade etmek istiyorum” diyen Fahrettin Koca, vatandaşları bir kez daha maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı.

“AĞIR HASTA SAYIMIZDA CİDDİ ARTIŞ VAR”

Fahrettin Koca’nın diğer açıklamaları ise şu şekilde:

“Salgın alevlendiği zaman tüm dünyada alevleniyor. DSÖ, ülkeleri daha etkin mücadeleye davet ediyor. Son haftalarda virüs yayılım gösterdi. Ağır hasta sayımızda ciddi artış var.”

“TOPLUM, SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET GÖSTERİNİ DIŞLAR”

“Bu toplum sağlık çalışanına şiddet gösteren kişiyi dışlar.”

“Tünelin ucunun göründüğünü bilerek salgın karanlığından birlikte çıkalım. Günlük test sayımız 110 binin üzerinde. Bu sayı bizimle benzer şartlarda olan bazı ülkelerin 1 haftada yaptığı toplam test sayısını aşmaktadır. Bulaşıcı hiçbir hastalığı hafife almayın, hele ki bı Covid ise asla hafife almayın.”

VAKA SAYILARI AZALIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin