Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından “Sokakta Şenlik Var” etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi tarafından çocukların sosyalleşmesi ve biraz olsun bilgisayar ve telefon gibi elektronik oyunlardan uzaklaşması amacı ile düzenlenen şenlikler, Bozüyük kent ormanında gerçekleştirilen uçurtma şenliği ile başladı. Düzenlenen etkinliklerde birbirinden renkli ve güzel uçurtmalar gökyüzünde muhteşem bir görsel şov oluşturdu.

 

Festivale katılan binlerce Bozüyüklü, çocukları ile birlikte doyasıya eğlenirken, Bozüyük Belediyesi tarafından katılımcılara sucuk ekmek ve ayran ikram edildi. Geçmişte çocuklar tarafından sokaklarda oynanılan oyunlar ile tanışan çocuklar, yakar top, sandalye kapmaca, balon yarışması ve çok sayıda oyun oynayarak yaşıtları ve arkadaşları ile sosyalleşti. Neredeyse tüm oyunların internet ve mobil ortamında oynandığı günümüzde yapılan bu etkinlik özellikle ailelerden tam not alırken, vatandaşlar Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ettiler. Festivale katılan ve uçurtması olmayanlara Bozüyük Belediyesi tarafından uçurtma dağıtılırken, uçurtmaların gökyüzünde oluşturduğu eşsiz manzara ise görülmeye değerdi.

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaz tatilinin son günlerinde çocuklar için farklı bir aktivite yapmaya karar verdiklerini belirterek “Evlerinde teknoloji bağımlısı haline gelen çocuklarımızı teknolojiden uzaklaştırmak istedik ve onları hepimizin kendi çocukluğumuzda oynadığımız geleneksel oyunlarımızla buluşturalım dedik. Ekibimiz sağ olsun o oyunları hatırlatmaya çok uğraşıyor, çocuklarımızı gerçekte eğlendiriyor ve ailelerimizle birlikte bir farkındalık oluşturuyoruz. Biz çocuklarımız için bir çok alanda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızı 23 Nisan etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunlarıyla buluşturarak tiyatroyu sevdirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte ücretsiz yaz ve kış spor kurslarımız ile birçok çocuğumuzu farklı spor dallarında spora teşvik ediyoruz. Çocuklarımız sosyal hayatta rahat rahat kendilerini tanıtabilsinler, girişken olsunlar, konularında rahatlıkla sohbet edebilsinler diye de çoklu oyunları oynamaları gerekiyor. Hem uçurtma şenliği olarak hem de çocukluğumuzun oyunlarının sergilendiği bu programı düzenlemekten son derece mutluyuz. Ben katılım gösteren tüm hemşerilerime tekrar teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

Uçurtmaların yanı sıra, animatörler sokak oyunları ve balon gösterileri ile festivale renk katarken, “Sokakta Şenlik Var” etkinlikleri bu akşam Akpınar Mahallesi’nde devam edecek.

 

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliğin ilk gününe Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan aileleri ile birlikte katıldı.

Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin